Srce tako belo

Srce tako belo
  • Broj strana: 284
  • Format: 13 x 20
  • Povez: Broš
  • Pismo: Latinica
  • Isporuka: Ovu knjigu isporučujemo samo u Srbiji
ISBN: 978-86-505-0996-8

Srce tako belo

Od autora: Havijer Marijas
Kategorija: Knjige za odrasle

Svako je srce pomalo i pokatkad tako belo, ali u Marijasovom spiralnom i zgusnutom pisanju to je tek početak i kraj svega, neumitni rezultat ljudskog delovanja i komuniciranja.

250,00 RSD (u cenu je uračunat PDV)
Knjiga je u pripremi ili je trenutno nemamo na stanju!


Više o knjizi

Svako je srce pomalo i pokatkad tako belo, ali u Marijasovom spiralnom i zgusnutom pisanju to je tek početak i kraj svega, neumitni rezultat ljudskog delovanja i komuniciranja. Ovaj citat, uzet iz Šekspirovog Magbeta, iz usta ledi Magbet, nema kod Marijasa toliko očigledno krvavu pozadinu, ali svakako u sebi nosi teške i mračne tajne, životno breme koje opredeljuje i opterećuje do samog kraja i bez izuzetka. Njegovi junaci, savremeni po svom opredeljenju i okruženju, pokušavaju da se, svako na svoj način, izbore sa arhetipskim nedoumicama sopstvenog postojanja i dubljeg značenja. Srce tako belo, smešteno u Madrid i Havanu, Njujork i Ženevu, jeste pre svega putovanje u ma koje srce, u samu bit naših osećanja i potonjeg postupanja. Srce tako belo je dobilo prestižna priznanja u piščevoj rodnoj Španiji, ali i u Francuskoj, Velikoj Britaniji i Nemačkoj, u kojoj je proglašeno knjigom godine. Naše izdanje premijerno na srpski jezik donosi i priču Na svadbenom putovanju, oko koje je Marijas kasnije i razvio magičnu strukturu ovog romana. Dodat je takođe i novinski članak Jedna tajna, jedna pesma, jedna svadba, koji je pisac objaviu u časopisu „El sol“, kao svoj komentar motiva i načina na koji je stvorio istinsko remek-delo.

O autoru


Havijer Marijas (Madrid, 1951) svojom prozom izaziva takvu vrtoglavicu, da ga po učinku u pogledu pomeranja granica književnosti mnogi već odavno upoređuju sa Gabrijelom Garsijom Markesom, čiji je roman Sto godina samoće postavio nove...

Opširnije o autoru

Preporučene knjige

-30%
Preporučene knjige
Srpski narodni kuvar

Srpski narodni kuvar

999,00 RSD
699,00 RSD

Preporučene knjige
Evro Book jesen po knjizi miriše: 10 knjiga 888 dinara!
888,00 RSD

Preporučene knjige
Nežna Sidni

Nežna Sidni

120,00 RSD

Preporučene knjige
Okrutna Marija

Okrutna Marija

120,00 RSD

Preporučene knjige
Ključ za Rebeku

Ključ za Rebeku

120,00 RSD