Srce tako belo

Srce tako belo
  • Broj strana: 284
  • Format: 13 x 20
  • Povez: Broš
  • Pismo: Latinica
  • Isporuka: Ovu knjigu isporučujemo samo u Srbiji
ISBN: 978-86-505-0996-8

Srce tako belo

Od autora: Havijer Marijas
Kategorija: Knjige za odrasle

Svako je srce pomalo i pokatkad tako belo, ali u Marijasovom spiralnom i zgusnutom pisanju to je tek početak i kraj svega, neumitni rezultat ljudskog delovanja i komuniciranja.

250,00 RSD (u cenu je uračunat PDV)
Knjiga je u pripremi ili je trenutno nemamo na stanju!


Više o knjizi

Svako je srce pomalo i pokatkad tako belo, ali u Marijasovom spiralnom i zgusnutom pisanju to je tek početak i kraj svega, neumitni rezultat ljudskog delovanja i komuniciranja. Ovaj citat, uzet iz Šekspirovog Magbeta, iz usta ledi Magbet, nema kod Marijasa toliko očigledno krvavu pozadinu, ali svakako u sebi nosi teške i mračne tajne, životno breme koje opredeljuje i opterećuje do samog kraja i bez izuzetka. Njegovi junaci, savremeni po svom opredeljenju i okruženju, pokušavaju da se, svako na svoj način, izbore sa arhetipskim nedoumicama sopstvenog postojanja i dubljeg značenja. Srce tako belo, smešteno u Madrid i Havanu, Njujork i Ženevu, jeste pre svega putovanje u ma koje srce, u samu bit naših osećanja i potonjeg postupanja. Srce tako belo je dobilo prestižna priznanja u piščevoj rodnoj Španiji, ali i u Francuskoj, Velikoj Britaniji i Nemačkoj, u kojoj je proglašeno knjigom godine. Naše izdanje premijerno na srpski jezik donosi i priču Na svadbenom putovanju, oko koje je Marijas kasnije i razvio magičnu strukturu ovog romana. Dodat je takođe i novinski članak Jedna tajna, jedna pesma, jedna svadba, koji je pisac objaviu u časopisu „El sol“, kao svoj komentar motiva i načina na koji je stvorio istinsko remek-delo.

O autoru


Havijer Marijas (Madrid, 1951) svojom prozom izaziva takvu vrtoglavicu, da ga po učinku u pogledu pomeranja granica književnosti mnogi već odavno upoređuju sa Gabrijelom Garsijom Markesom, čiji je roman Sto godina samoće postavio nove...

Opširnije o autoru

Preporučene knjige

Preporučene knjige
Kako da izbegnemo koronu

Kako da izbegnemo koronu

399,00 RSD
promo cena

-20%
Preporučene knjige
Biblioteka porodice Gradinovački
1.023,00 RSD
818,40 RSD

-40%
Preporučene knjige
Bračna proba

Bračna proba

990,00 RSD
594,00 RSD

-20%
Preporučene knjige
 Tragovima Indoevropljana

Tragovima Indoevropljana

2.200,00 RSD
1.760,00 RSD

-20%
Preporučene knjige
Prste da poližeš

Prste da poližeš

2.200,00 RSD
1.760,00 RSD
Poklon igračka