Oglasili se Ameri

od strane | apr 25, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Srpski košarkaš ostvario nezapamćen uspeh u NBA ligi.

Najavljen je duel Denvera i Los Anđeles Lejkersa kao pravi triler na startu plej-ofa Zapada. Ipak, aktuelni šampion je na krilima Nikole Jokića, a uz malu pomoć Džamala Mareja, uspeo da odbrani prednost domaćeg terena i upiše dva trijumfa u Koloradu. 

Serija se sada seli u Los Anđeles, a prvi duel meč na terenu Lejkersa na programu je u noći između četvrtka i petka. Sve oči košarkaške javnosti biće usmerene na Nikolu Jokića budući da srpski as iz utakmice u utakmicu pomera granice sporta pod obručima. 

Tim povodom oglasila se NBA liga i objavila novi rekord koji je postavio gorostas iz Sombora. Nikola Jokić je prvi igrač u istoriji lige koji u plej-of utakmicama ima više od 25 poena, 10 skokova i sedam asistencija. 

Da budemo precizni, Nikola Jokić je u svojoj karijeri odigrao 70 plej-of mečeva, a prosek mu je – 27,5 poena, 12,2 skokova i 7,3 asistencije. Impozantno. 

Srpski košarkaš je dva puta imenovan za MVP-a NBA lige, a očekuje se da laskavo prizanje ponese i ove sezone. Prošle godine je Denveru doneo prvu titulu u istoriji franšize i bio je MVP finala. Šansu da svoje uspehe pojača ima i ove sezone u plej-of. 

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs