Ljubavna afera na poslu: Da ili ipak ne? Evo šta kažu stručnjaci!

od strane | feb 9, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Da li su ljubavna afera ili samo flert na poslu bezazlena pojava ili ne? Evo šta kažu stručnjaci!

Na poslu provodimo najmanje 8 sati dnevno. Za mnoge, ovo je jedino mesto gde možemo imati romansu. Na prvi pogled ovo deluje veoma zgodno: ne morate nigde posebno da idete, predmet strasti je tu, uvek pri ruci! Međutim, cena kancelarijske romanse može biti previsoka.

Protiv

Sve kancelarijske romanse završavaju pre ili kasnije. Obično ranije. I često sa skandalima. Posle raskida, videti bivšeg ljubavnika je nepodnošljivo. Osim toga, tu su kolege koje su bile svedoci vaše strasti. U takvoj situaciji emotivnog pritiska, mnogi radije traže novi posao.

Ako se romansa dogodila između šefa i podređenog, onda je verovatno da će devojka biti otpuštena. Zaposleni koji očekuju da će uz pomoć kancelarijske romanse napredovati na lestvici karijere često su prevareni u svojim očekivanjima.

Pažljivo! Kada flertujete na radnom, treba da se pridržavate sledećih mera predostrožnosti:

  • Rad mora biti na prvom mestu. Zaneseni romantičnim vezama, ne zaboravite na obaveze na poslu.
  • Nikada ne otkrivajte poverljive informacije svojoj voljenoj. Možda su imali aferu sa vama kako bi otkrili poslovnu tajnu.
  • Zbog trenutnog naleta strasti pazite da ne učestvujete u intrigama i tajnim igrama. Razmislite o svojim interesima.
  • Ne igrajte se sa menadžmentom. Vi ste skuplji.
  • Ne dozvolite da se lako udvaranje pretvori u ozbiljniju vezu.

Savet plus: Nemojte započinjati kancelarijsku romansu ako niste spremni da promenite posao.

Za

Kancelarijska romansa često ne donosi ništa osim nevolja. Ali malo flertovanja na radnom mestu može biti korisno. Flert je oblik ponašanja koji ima za cilj da privuče pažnju osobe suprotnog pola koja vam se dopada. Podrazumeva komunikaciju na lagan, razigran način, koji vam omogućava da stvorite opušteniju i udobniju atmosferu na radnom mestu.

Flert na poslu je odličan način da održite formu. Da li razumete šta mislimo?

Ali ovo je najbrži način da se zaljubite. Kada se svakodnevno susrećete sa predmetom želje, veza se brzo razvija. A dva slobodna dana u nedelji samo doliju ulje na vatru.

Ovo je najbolji razlog da volite svoj posao. Žurite na posao da biste videli predmet strasti. I postepeno počinjete da se zanimate za sve što je s tim povezano, uključujući i sam rad. Kasno? Šefe, to je prošlost!

Ovo je najlakši korak za profesionalni rast. Želite da vaš izabranik bude ponosan na vas, trudite se da budete na vrhu. Zato bez napora uspete da savladate novi program, naučite strani jezik i blistate uz pomoć talentata. Da, ljubav inspiriše!

Lepota i zdravljeKatarzynaBialasiewicz/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Opširnije