Vraća se funkcija koja omogućava romantične konverzacije sa AI “partnerima”

od strane | mar 27, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Replika razvija AI četbotove koji bi trebalo da služe kao virtuelni prijatelji i/ili romantični partneri. Marketinške kampanje ove firme navode korisnike da veruju da mogu da pronađu “srodne duše” u veštačkoj inteligenciji ili da mogu da imaju smislen odnos sa AI četbotom.

Replika takođe podržava ideju “romantičnog” AI partnera koji “postaje pametniji što više razgovarate sa njim”. Prema nekim informacijama, ova kompanija ima više od 10 miliona korisnika širom sveta.

Prošlog meseca ova kompanija je ukinula funkciju koja je korisnicima omogućavala da sa svojim AI “partnerom” imaju erotski roleplay, jer je postala previše “seksualno agresivna”.

Međutim, u petak je ta funkcija vraćena, jer kako kaže CEO kompanije Jugenija Kujda to je “izuzetno povredilo” korisnike koji ovi četbotove smatraju svojim “partnerima”. Nakon što je funkcija ukinuta, korisnici su se pobunili, jer smatraju da su ovi AI četbotovi njihovi romantični partneri i imaju jaka osećanja prema njima.

Jedan korisnik je čak rekao da je Replika najbolja stvar koja im se ikada dogodila i da o svemu razgovara sa svojim “partnerom”. Kujda je ranije rekla da nikada nije nameravala da kreira četbot koji bi se koristio kao “igračka za odrasle” i da ga je samo mali deo ljudi koristio na ovaj način. Mada, po reakciji publike, deluje da je ovakvih korisnika ipak malo više.

Twitter/@MyReplika

Replika omogućava korisnicima da izaberu svoj odnos sa četbotom, a među opcijama su “supružnik”, “partner”, “prijatelj” i “mentor”. Četbot je dostupan od 2016. godine.


Opširnije