Vežbe koje vam pomažu da budete bolje u krevetu!

od strane | mar 12, 2024 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Verovale ili ne, postoje jednostavne vežbe koje ne samo da će vas pretvoriti u boginju seksa, već će vam  popraviti i zdravlje. Jeste li spremne za vežbe koje garantuju bolji seks? 

Tonus, snaga i opšte zdravlje mišića dna karlice su od vitalnog značaja za seksualnu funkciju jer igraju ključnu ulogu u uzbuđenju, zadovoljstvu i odgovoru na orgazam. Kada su mišići jaki, žena doživljava intenzivniji orgazam, a benefite oseti i muškarac – čvršći mišići dna karlice daju mu veće zadovoljstvo. Pa, kako to postići? Kegelovim vežbama. 

Koje su to vežbe koje garantuju bolji seks?

Kegel je vežba mišića dna karlice koja ima važne zdravstvene benefite: može pomoći u kontroli inkontinencije urina, creva i gasova. Lekari veruju da ove vežbe mogu učiniti i  seks prijatnijim.

Kegelove vežbe poboljšavaju cirkulaciju krvi u karličnom dnu i vagini, a to uvek pojačava uzbuđenje i lubrikaciju kod žena. Mnoge žene nakon porođaja osećaju da im vagina nije tako zategnuta kao ranije i žele da se zbog toga operišu. Ali jačanje mišića dna karlice Kegelovim vežbama može rešiti problem.

Uz to izvođenje Kegelovih vežbi tokom samog odnosa može bitno da pojača uzbuđenje oba partnera.

Kako se izvode Kegelove vežbe?

Osnovne vežbe:

Lezite na leđa. Udahnite i opustite se. Izdahnite, skupite dno karlice i zadržite kontrakciju 5 sekundi, a zatim se opustite 5 sekundi. Ponovite 10 puta. Radite ovo 4 puta dnevno. Postepeno povećavajte vreme kontrakcije sa 5 sekundi na 10 sekundi.

Kegel sa mostom

Lezite na leđa sa savijenim kolenima i stopalima postavljenim u širini kukova. Udahnite kroz nos. Izdahnite kroz usta i istovremeno uradite Kegela, a zatim podignite kukove od poda i zadržite dok traje kontrakcija. Spustite kukove. Udahnite i opustite mišiće, a zatim izdahnite i ponovite. Ponovite 10 puta. Uradite ovo 3-5 puta nedeljno.

Ako niste sigurne da li izvodite Kegelove vežbe pravilno, pogledajte ovaj video:

stefanamer/istock/gettyimagesplus

Opširnije