Svaki znak ima svoju traumu, pogledajte koja je vaša

od strane | feb 19, 2024 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Provjerite koju će tužnu situaciju svaki znak zapamtiti.

Ovan

Ovan zaista teško zaboravlja traumu iz djetinjstva. Na listi zapamćenih nepoželjnih emocija je i poniženje koje je doživio od onih koje je najviše volio te kojima je slijepo vjerovao, ali oni su ga iznevjerili.

Traumu će imati od osobe od povjerenja, možda roditelja ili rođaka, koji mu nije pomogao.

Iako će naći svoje mjesto u društvu, Ovan će teško zaboraviti nanesenu bol.

Bik

Čak i da želi, Bik nije u mogućnosti zaboraviti drskost i bezobrazluk kolega. Naročito ako nemaju poštovanja za njega, određenim ljudima ne može oprostiti ni zaboraviti nepravdu. Naime, naročito jer smatra da je sve to zaslužio radom i znanjem. 

Za Bika je ljubav važna kao i karijera, moguće da će patiti i radi neostvarene ljubavi s nekog putovanja ili iz mladosti.

Možda se nadao sretnom kraju, ali to na koncu nije realizovano.

Blizanci

Blizanac je jedan od najinteligentnijih znakova te se snalazi u svakoj situaciji. Zbog toga djeluju kao da ih ništa ne može povrijediti, ali to nije tako.

I on ima situacije koje će teško zaboraviti.

Prvo je to žaljenje u vezi neke kreativne aktivnosti, ako nije uspio ostvariti veće uspjehe na području slikarstva, plesa, pjevanja i slično.

Rak

Romantični Rak bi volio zaboraviti trenutak kada je prvi put doživio ljubavno razočaranje. Pratiće ga taj osjećaj kroz život, a on će se truditi da ga prepusti zaboravu i ponekad će mu biti teško.

Rak pamti nježnosti i snove, pa mu razočaranje zaista teško pada.

Tuguje i za time da sazna razloge zašto se sve tako dogodilo, umjesto da sve ide po – njegovom planu.

Lav

Kad bi Lav mogao zaboraviti poraz u sportu koji voli, bilo bi mu puno lakše, ali to mu ne da mira. 

Ovaj rođeni borac naprosto ne može biti zadovoljan ako ne postane general, šef ili neki vođa u službi.

Teško zaboravlja neuspjeh ili mogućnost da je u nečemu mogao biti prvi, onaj koji organizuje posao i rješava problem od opšteg interesa.

Djevica

Djevica jednostavno ne može zaboraviti prvu ljubav pa joj se cijelog života u mislima vraća, te se prisjeća tog nezaboravnog osjećaja.

Bilo bi joj vjerovatno lakše, kada bi se uspjela riješiti emotivnog “balasta” koji je povremeno pritišće, jer razmišlja o tome što je moglo biti, a nije.

Ili što bi bilo da je osoba koju je voljela sada pored nje. Iako praktična i racionalna, Djevica ne zaboravlja ni prvi susret ni prvi poljubac.

Vaga

Vaga ne zaboravlja nepravdu ili poniženje koje je doživjela na radnom mjestu i to onda kada je vjerovatno bila vrlo uspješna, možda baš u svom profesionalnom zenitu ili se njoj bar činilo da je tako.

I kad sve prođe, ona nastavi dalje, jer Vaga je vječiti borac protiv nepravde.

Gorak okus poraza pratiće Vage godinama. Vaga će naučiti da ljudi nisu onakvi kakvi se predstavljaju.

Škorpija

Škorpija ne zaboravlja ni jedan trenutak kada je bio javno izložen bilo kakvoj vrsti kritike ili nepravde, zbog koje se osjetio vrlo neugodno u nekom većem društvu.

Ne voli da iko ugrožava njene ideale, ciljeve, planove koje je željela ostvariti, a onda se našao neko ko se usudio dovesti u pitanje njegove visoke kriterijume i sistem životnih vrijednosti. Iako bi htio sve to zaboraviti, Škorpija sve pamti.

Strijelac

Bar jednom u životu, Strijelcu se dogodilo da je ispao naivan, zato što je napravio pogrešan poslovni potez ili podigao neki nepovoljan kredit koji mu se poslije obio o glavu.

Ponekad želi zaboraviti kako mu se sve to desilo, a često je baš sjećanje na sve neugodnosti kroz koje je tada prošao, opomena da uvijek treba biti oprezan.

Jarac

Ne zaboravlja nekoga koga je volio, a taj je ipak odlučio isprobati sreću negdje daleko, u drugom gradu ili u nekoj stranoj zemlji – umjesto da ostane s njim.

Zato Jarac cijelog života pamti sve one do kojih mu je posebno stalo.

Prisjeća se svega što je moglo biti, a nije, bježi povremeno u svoj svijet mašte i uspomena, ne bi li mu bilo lakše. Gleda romantične filmove, priželjkuje napisati  ljubavni roman ili jednostavno prebire sjećanja u svojoj glavi.

Vodolija

Vodolija ne zaboravlja poniženje na poslu, čak i kada djeluje toliko nonšalantno, da biste pomislili kako ju tako nešto nikad nije ni dotaklo, a kamoli pogodilo.

Ipak je to samo maska ili podsvjesno potiskivanje onoga što je Vodoliju zaboljelo.

Voljele bi da mogu zaboraviti nešto toliko negativno kao što su izdaja, nepovjerenje ili poniženje, naročito kad se radi o ljudima kojima je vjerovala.

Ribe

Riba se želi dostojno predstaviti na nekoj pozornici, no ako to ne uspije, teško će zaboraviti taj trenutak.

Zato ne može zaboraviti situaciju ili propuštenu šansu koja joj se ukazala, ali ona u tom trenutku nije znala prepoznati razliku između njene mašte i jave.

Tada je emotivna Riba shvatila da je povlačenje u vlastiti svijet daleko manje stresno od suočavanja sa stvarnošću, piše Atma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Opširnije