Susjedi ogorčeni na novog vlasnika: Art deko fasadu pretvorio u “ružni lego objekat”

od strane | feb 18, 2024 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Pored toga, njega su već prozvali i pojedini lokalni mediji, koji navode kako je kuću, građenu u art deko stilu, pretvorio u ‘lego objekat’.

Nakon što je kupio kuću, vrijednu oko dva miliona funti, novi vlasnik posvetio se njenoj temeljnoj rekonstrukciji. Uz potpunu adaptaciju fasade i ugradnju novih elemenata, on je dogradio i garažu. I kada je ostvario svoju viziju – ispalo je kako su njegovi susjedi ogorčeni time.

Neki od mještana su na društvenim mrežama poručili kako je u pitanju “kriminal” i “kulturni vandalizam”, te da su “šokirani i uznemireni”, dok je Mail Online prenio riječi jednog građanina koji je rekao da je “kuća ostala bez karaktera i da je postala jako ružna”.

Inače, objekat je izgrađen 1936, a novi vlasnik Luk Dejvis kupio ga je prije dtri godine. Potom je dugo izvodio radove, tokom kojih je, između ostalog, zamijenio bravariju, ali i uklonio jednu od zelenih površina sa dekoratinim rastinjem.

“Svi koji dosele u ovo mjesto, kao da se trude da njihovi domovi moraju podsjećati na novogradnju. I ova je kuća izgubila izvorni karakter”, kaže jedan od susjeda, koji ističe da je sada posrijedi “ružna lego kuća”.

Opširnije