Doktor ženama davao lekove na recept u zamenu za intimne odnose, među žrtvama i dete: „Obuci manje slojeva odeće“ (FOTO)

od strane | mar 14, 2024 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Dr Kreg Špigel (67) navodno je nezakonito napisao 1.200 lažnih recepata za najmanje 25 pacijenata od 2014. do 2022. godine, od kojih je mnoge znao da su zavisnici od droge ili da su se lečili kada su bili maloletni.

Zauzvrat, Špigl, suprug i otac, zahtevao je gotovinu ili seksualne usluge, prema tužbi Misurija podnetoj na saveznom sudu.

Pritužba uključuje detalje o manipulisanju ženama da obavljaju oralni seks i druge usluge u zamenu za Ksanak, Okicodone i druge lekove, da šalju eksplicitne fotografije, i bila je „neprikladna“ sa najmanje jednim od njegovih pacijenata pacijenata tokom pregleda.

Ako bude osuđen za ilegalnu distribuciju kontrolisane supstance, dr Špigl bi mogao da se suoči sa do 20 godina zatvora.

„Mnogo mi duguješ“

Tužioci su u žalbi federalnom sudu napisali da je dr Špigel podelio „preko 73.000 pilula sa kontrolisanim supstancama“ najmanje 25 osoba, iako je u tužbi navedeno da je broj ljudi kojima je nezakonito dao pilule verovatno veći.

Aderal, oksikodon i Ksanak bili su među lekovima koje je Špigel prepisivao u zamenu za seksualne odnose.

Žene su izjavile da ih je često krivio za seks, govoreći stvari poput: „Mnogo mi duguješ“.

Naložio je ženi da „nosi manje slojeva“ na predstojećem sastanku.

Foto: Facebook / Drustvene mreze

.

U drugom slučaju, poslao je poruku da će joj poslati recepte „pod pretpostavkom da ona izdrži svoj kraj“.

Druga žena je navela da je doktor postao nasilan prema njoj dok ju je primoravao na oralni seks u javnom kupatilu, iako dalji detalji izneti u sudskim dokumentima nisu javno dostupni.

Druga žena, koja je u pritužbi identifikovana samo kao C. S., upoznala se s doktorom preko prijatelja, koji je obećao da će dati bilo koji recept u zamenu za „ručni posao“ dok je u toplesu.

C. S. je kasnije u više navrata dobijao recepte za lekove protiv bolova i stimulanse od dr Špigela kroz ovaj aranžman.

A dete je reklo da je neprikladan sa njim tokom ispita, prema optužbama, iako dodatni detalji nisu bili dostupni.

Iskorišćavao zavisnike

Prema sudskim dokumentima, imao je evidenciju da je davao tablete pacijentima za koje je znao da imaju probleme sa zavisnošću, uključujući i onu koja se zove N. L. u izjavi pod zakletvom. Umrla je od predoziranja 2022.

Kasnije, kažu tužioci, dokazi su pokazali da je godinama manipulisao njome, poslavši joj jednog dana poruku: „Iznenađujuće. Nema slika!!“

Kasnije je dodao: „Pretpostavljam da nema smisla da se nervirate. Naša interakcija je obično jednosmerna ulica. Radim stvari koje sam obećao. Obećavate mnogo, ali retko ispunjavate. Nisam siguran zašto gubite dah obećavajući bilo šta“.

Špigel je lekar u ovoj oblasti više od trideset godina i ima počasni položaj na fakultetu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Vašingtonu.

On je na mreži naveden kao lekar u SSM Health DePaul Hospital-St. Louis.

Čak i nakon što je N. L. umrla, nastavio je sa svojom ilegalnom šemom.

Optužbe su, kažu, „izuzetno ozbiljne“.

Savezni sudija će odlučiti da li se Špiglu može dozvoliti da ostane na slobodi dok njegov slučaj bude napredovao na sudu, ili ga treba odmah zatvoriti.

Tužioci tvrde da bi njegovo puštanje na slobodu predstavljalo rizik da pobegne iz države i rekli su da „ne postoje uslovi“ pod kojima bi trebalo da bude pušten na slobodu.

(Dejli mejl)

Opširnije