Žene konačno rekle koliko dugo treba da traje seks da bi bile zadovoljne

od strane | apr 21, 2024 | Ljubav i seks | 0 Komentara


A. J.

Foto: unsplash.com/labunsky

Intimna veza je ključni deo ljudskog života, igra važnu ulogu u emocionalnom i fizičkom blagostanju pojedinca. Razumevanje koliko dugo intimna veza treba da traje da bi bila zadovoljavajuća je tema koja zanima mnoge.

U svetu u kome se još uvek šapuće o seksualnosti, otkrivamo šta zaista donosi zadovoljstvo između čaršava. Istraživači su tražili odgovore, a rezultati bi vas mogli iznenaditi. Različitim studijama stručnjaci su pokušali da otkriju koliko je optimalno trajanje intimne veze.

Kristen Mark v Univerzitet u Kentakiju je jedna od istraživačica koja se posvetila ovom pitanju. U svojoj studiji od 15.000 žena, želela je da otkrije koliko dugo žene žele da traje seks.

Dakle, u studiji koju je vodila Kristen, glavni cilj je bio da se razumeju želje i očekivanja žena u vezi sa trajanjem snošaja. Podaci prikupljeni istraživanjem pokazali su da je prosečna žena zadovoljna seksom u trajanju od oko 10 minuta.

Međutim, u idealnom slučaju, većina žena bi radije imala seks koji traje između 15 i 20 minuta. Ovo otkriće pomaže da se razbije mit da seks mora da traje izuzetno dugo da bi bio zadovoljavajući.

Istraživanje je takođe otkrilo da realna očekivanja žena treba da budu u ravnoteži sa mogućnostima i ograničenjima njihovih partnera.

Studije koje ispituju trajanje intimne veze nisu nove. Već 2008. godine naučnici sa Pensilvanskog državnog univerziteta sproveli su slično istraživanje, koje je pokazalo da žene najčešće navode da je 13 minuta optimalno trajanje snošaja. Ali koliko su ovi brojevi tačni i šta zaista utiče na seksualno zadovoljstvo žena?

Tokom godina, istraživanja o trajanju intimnih odnosa su nastavljena i evoluirala, a stručnjaci pokušavaju da razumeju širi spektar iskustava i očekivanja. Ove studije ne samo da odražavaju različita mišljenja i želje žena, već i razbijaju tabue i doprinose otvorenijoj komunikaciji o seksualnosti.

Uticaj trajanja na zadovoljstvo

Trajanje seksualnog odnosa može u velikoj meri uticati na fizičko i emocionalno zadovoljstvo pojedinaca. Iako su neke žene zadovoljne kraćim seksom, druge izražavaju želju za dužim trajanjem. Razlike u preferencijama ističu da ne postoji jedinstveni standard za „idealno“ trajanje, ali da je to veoma individualno.

Zadovoljstvo u intimnim odnosima ne zavisi samo od trajanja, već i od kvaliteta interakcije, emocionalne povezanosti i reciprociteta. Zato je važno da partneri saopšte svoje želje i potrebe kako bi postigli obostrano zadovoljstvo i zadovoljstvo.

Intimne veze treba da traju ne manje od 10 minuta i ne više od 20 minuta da bi zadovoljile većinu žena. Važno je shvatiti da je ključ za zadovoljavajući seksualni odnos fleksibilnost i otvorenost za komunikaciju.

Intimnost je složena i višedimenzionalna, tako da je neophodno da par pronađe balans koji im oboje odgovara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Opširnije