Zašto žene glume orgazam?

od strane | maj 27, 2024 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Seks bi trebalo da bude obostrano zadovoljstvo. Ipak, nekada odglumimo da smo doživele vrhunac, iako to nije slučaj. Međutim, zašto žene glume orgazam?

Nije tajna da žene umeju da odglume orgazam i da ponekad to i rade. Slabašni lažni uzdasi, malo preterani krici zadovoljstva i namerno pojačani grčevi mogu veoma dobro da zavaraju da smo zaista doživele orgazam. Međutim, koja je svrha i zašto to radimo?

Prema rezultatima studije iz 2017. godine, razlozi koji nas teraju da simuliramo i glumimo orgazme mogu se klasifikovati u šest različitih kategorija:


Članak se nastavlja posle reklama

  • Zato što to doprinosti uzbuđenju trenutka
  • Ne želimo da povredimo partnera ili mu ugođavamo
  • Želja da prekinemo seksualni odnos
  • Iz nesigurnosti i straha da deluje čudno
  • Iz želje da učinimo vezu zdravom
  • Želja da manipulišemo partnerom

Međutim, dokazano je da žene najčešće glume orgazam da ne bi povredile svog partnera. Ovo naravno nije iznenađujuće imajući u vidu rodnu socijalizaciju kojoj su žene danas podložne i lakše uslovljene da daju prioritet dobrobiti i udobnosti drugih na uštrb isticanja sopstvenih želja i osećanja.

Žene često preuzimaju odgovornost za seksualno zdravlje parova

Žene često pristaju na seks iako im ponekad nedostaje porast uzbuđenja zbog kompleksa, nedostatka želje, preterano ritualizovanog pristupa u gestovima, rečima ili čak rasporedima jer partner ne razume njihovo orgazmičko funkcionisanje. Ovo naravno predstavlja mentalno opterećenje za žene, pa se one često pretvaraju, čak i ako to znači da lišavaju sebe zadovoljstva.

Simulacija umanjuje šanse da doživite orgazam

Izvan opšteprihvaćene obmane, glumljenje orgazma po definiciji smanjuje šanse za slobodno uživanje, zamagljujući seksualne probleme čije je simulacija samo jedan od pretpostavljenih polusimptoma. Glumom blokiramo svaku komunikaciju na ovu temu čime gubimo samu suštinu seksa. Žene koje veruju da je muškarcima potreban orgazam, osećaće veći pritisak i veća je verovatnoća da će ga odglumiti.


Članak se nastavlja posle reklama

Zašto žene glume orgazam: Da li to ima dobre strane?

Simulacija seksualnog zadovoljstva ne postoji samo na negativnom nivou. To može biti korisno i za vas i vaš odnos. Komponenta erotske igre same po sebi, simulacija zadovoljstva i naglašavanje njenog izraza pomogla bi da podstaknemo svoja čula. Ponekad je pretvaranje način da steknete samopouzdanje. Sa druge strane, ovo može biti uzbudljivo jer dovodite muškarca u položaj da ih naterate da poveruju u ono u šta vi želite da poveruju.

LuckyBusiness/GettyImagesPlus

Opširnije