Zakazana egzekucija osuđenog za silovanja i ubistva: 39 godina posle gnusnih zločina čeka ga smrt

od strane | maj 10, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara

To je četvrto pogubljenje zakazano na Floridi ove godine nakon pauze od 2019. Donald Dilbek je pogubljen u februaru, a Luis Bernard Gaskin u aprilu. Deril B. Barvik je pogubljen ranije ovog meseca.

Foto: Florida Department of Corrections

Muškarac osuđen za ubistvo i seksualni napad na tinejdžerku i drugu ženu u odvojenim napadima u Južnoj Floridi 1984. biće pogubljen sledećeg meseca na osnovu smrtne presude koju je u utorak potpisao republikanski guverner te američke savezne države Ron Desantis.

Pogubljenje Duejna Ovena zakazano je za 15. jun u 18 časova. To je četvrto pogubljenje zakazano na Floridi ove godine nakon pauze od 2019. Donald Dilbek je pogubljen u februaru, a Luis Bernard Gaskin u aprilu. Deril B. Barvik je pogubljen ranije ovog meseca.

Pogubljenje bi bilo tek šesto pod Desantisom, koji je po tom pitanju dosta sporiji od prethodnih guvernera Floride – i uoči njegove očekivane kampanje za republikansku nominaciju za predsedničke izbore.

Prema sudskim spisima, Oven je provalio u kuću u Delrej Biču u martu 1984. i napao 14-godišnju Karen Sleteri, koja je čuvala dvoje male dece. Oven je više puta ubo devojku, a zatim ju je seksualno napao, rekli su istražitelji. Deca nisu povređena.

Otprilike dva meseca kasnije, Džordžijana Vorden (38) spavala je u svojoj kući u Boka Ratonu kada je Oven provalio i ubio je s više udaraca čekićem u glavu, a potom silovao, rekli su zvaničnici.

Delrej Bič i Boka Raton nalaze se u okrugu Palm Bič, oko 80 kilometara severno od Majamija.

Oven je takođe optužen da je napao još dve žene u njihovim kućama, ali su one preživele.

(Telegraf.rs)

Opširnije