Velika ljubav i još veća tragedija: Dva meseca posle razvoda prva žena Bore Đorđevića pronađena je mrtva, sve je ukazivalo na samoubistvo

od strane | feb 21, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Prva žena Bore Đorđevića dva meseca posle razvoda pronađena je mrtva

Frontmen „Riblje čorbe“ Bora Đorđević tri puta je stao pred matičara, ali je prvi brak obeležila velika ljubav i još veća tragedija.

Draganu Đorđević upoznao je u Petoj beogradskoj gimnaziji, ali ona tada nije obraćala previše pažnje na buntovnog mladića pristiglog iz Čačka. Ljubav se rodila tek nekoliko godina kasnije. Sreli su se krajem 1980, kada je Bora snimao album „Pokvarena mašta i prljave strasti“, a Dragana se razvodila od prvog muža sa kojim je dobila ćerku Tamaru.

Ubrzo su se venčali, ali nisu pravili svadbeno veselje. U braku su dobili sina Borisa.

Pročitajte: Pričalo se da je teško bolestan – Bora Đorđević posle dužeg vremena u javnosti, pogledajte kako sada izgleda FOTO

Privatna arhiva

 

Nije tajna da je Dragana bila Borina nepresušna inspiracija. Posvetio joj je brojne pesme, a hit „Avionu, slomiću ti krila“ legendarni roker napisao je kada ju je ispratio na avion pošto ga je posetila na turneji.

Nažalost, u martu 2007. godine, stigla je vest da je Dragana Đorđević nađena mrtva u porodičnom stanu na osmom spratu jedne zgrade u Ulici 27. marta. Pored njenog tela pronađeni su antidepresivi, što je upućivalo na pretpostavku da je izvršila samoubistvo.

Pročitajte: Borba sa opakom bolešću potresla sve – Bora Đorđević nestao iz javnog života

Privatna arhiva

 

Istovremeno, krenule su da kruže glasine da je Dragana teško podnela razvod, koji se desio dva meseca ranije, pa i sve glasnija šuškanja da Bora ima novu devojku sa kojom planira da se oženi.

On lično nikada nije želeo da govori o toj temi, ali je prilikom gostovanja u jednoj emisiji, na pomen voditeljke da je njegova bivša žena Dragana izvršila samoubistvo, kratko rekao: „Nije izvršila samoubistvo, već je preterala sa lekovima.“hellomagazin.rsMirko Tabašević

Pročitajte još

Opširnije