Velika Britanija i seksualno nasilje: Fudbaler Benžamin Mendi navodno spavao sa 10.000 žena

od strane | jun 30, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara

[ BBC ]

Fudbaleru Mančester Sitija se sudi za silovanje i pokušaj silovanja. On poriče obe optužbe.

Benžamin Mendi

Fudbaler Mančester Sitija Benžamin Mendi, optužen za silovanje mlade žene, rekao joj je: „Sve je u redu, imao sam seks sa 10.000 žena“, čulo se na suđenju.

Ovaj 28-godišnjak je optužen da je u oktobru 2020. napao 24-godišnjakinju u njegovoj vili vrednoj 4,6 miliona evra u Češiru.

Optužen je i za pokušaj silovanja druge žene, koja je tada imala 29 godina, koja je rekla da je i nju napao u kući dve godine ranije.

Na suđenju se ove ćene vode kao A i B, jer im je identitet zaštićen.

Fudbaler negira obe optužbe.

Nekadašnjem francuskom reprezentativcu već se ranije sudilo po dve optužbe žene koja tvrdi da ju je silovao i oslobođen je.

Međutim, sada mu se ponovo sudi, a sudija je poroti, sastavljenoj od šest žena i šest muškaraca, – rekao da prethodna porota nije mogla da usaglasi presudu po dvema optužbama po kojima mu se sada sudi – za silovanje i pokušaj silovanja.

Sudija je upozorio porotnike da se ne raspituju o detaljima sa prethodnog suđenja i da ne prate šta pišu mediji, već da o slučaju odlučuju samo na osnovu dokaza koji budu iznošeni tokom ovog procesa.

Mendiju ističe ugovor sa engleskim šampionom Mančester Sitijem u petak, 30. juna i neće mu biti produžen.

Mendi, koji igra u odbrani, karijeru je počeo u Avru, a igrao je i za Monako i Marsej, da bi 2017. došao u Mančester Siti za koji je odigrao 50 utakmica.

Tužilac Bendžamin Aina rekao je na početku suđenja da je fudbaler organizovao je zabave i društvena okupljanja u svom domu i da je bilo je i muških i ženskih gostiju.

„Tužilaštvo tvrdi da je u dva odvojena navrata Mendi iskoristio dve gošće.

„Jednom prilikom pokušao je da prinudi na seks gošću, ženu A. Drugom prilikom je silovao gošću, ženu B, u jednoj od spavaćih soba“, rekao je Aina.

Aina je rekao da je Mendi prvi put upoznao ženu A, studentkinju iz Velike Britanije, dok je bio u noćnom provodu u Barseloni krajem 2017. godine i ona je postala intimna sa jednim od njegovih prijatelja.

Ostali su u kontaktu, a godinu dana kasnije dogovorili su se da se ponovo vide u Mančesteru.

Otišla je u restoran sa Mendijem i njegovim prijateljem.

„Dok su bili u baru, Mendi je u jednom trenutku došao iza nje i pokušao da je uhvati govoreći: ‘Kada ne gleda, kidnapovaću te’.

„Sklonila je njegove ruke sa tela i odbrusila mu: ‘Ne, nećeš!'“, rekao je tužilac.

Kasnije su se vratili u Mendijevu kuću da nastave druženje.

Žena A i Mendijev prijatelj imali su sporazumni seks te noći, rečeno je na suđenju.

Sledećeg jutra videla je Mendija kada je otišla da potraži telefon.

Mendi joj je ponudio punjač za telefon, ali je ona rekla da ga ima.

„Mendi ju je pratio do spavaće sobe nastavljajući da joj nudi punjač“, nastavio je tužilac.

On je potom otišao, a ona se tuširala.

„Dok se tuširala videla je figuru na vratima. Bio je to Mendi. Na sebi je imao samo bokserice. Dirao je penis i bio je uzbuđen“, rečeno je pred sudom.

„Žena je bila u šoku. Posegnula je za peškirom i odmah pomislila da izvadi donji veš iz torbe.

„Dok je ulazila u spavaću sobu sa peškirom na sebi, Mendi ju je pratio. Izvukla je donji veš iz torbe, ali joj ga je Mendi oteo. Zatim je posegnula za grudnjakom. I njega joj je uzeo“, kaže tužilac.

Pokušala je da se ‘distancira’ od njega, a Mendi joj je navodno rekao:

„Ne plaši se. Samo želim da te osetim, neću… Neću ti ništa učiniti“.

Fudbaler je tada navodno zgrabio ženu i pokušao da je siluje na krevetu dok se ona protivila i više puta mu govorila da prestane.

Potom je otišao iz sobe, tvrdi tužilac.

Porotnicima je rečeno da je žena A kasnije rekla: „Bila sam zbunjena. Da li ljudi u njegovoj kući znaju šta se dešava? Da li bi bilo neke razlike da sam išta rekla?

„Mislim, oni su njegovi prijatelji, to je njegova teritorija, nisam vrištala, jer nisam razumela šta se dešava“, rekla je ona.

Na suđenju je rečeno da je ona potom tražila da napusti kuću, a da joj je Mendi obezbedio svog vozača da je prebaci do železničke stanice.

Žena A je otišla u policiju u januaru 2022. godine.

Policija je istog meseca ispitivala Mendija koji je tada na sva pitanja odgovarao da „nema komentar“, rečeno je pred sudom.

Dve godine kasnije, žena B je bila sa prijateljima u baru u blizini Mendijeve kuće kada su pozvani da dođu u kuću fudbalera.

Ona navodi da joj je optuženi uzeo telefon, na kojem su bile „intimne“ fotografije, a zatim ju je odveo u spavaću sobu, a ona mu je tražila da joj vrati telefon.

Navodno je zaključao spavaću sobu.

Aina je naveo da joj je Mendi rekao: „Samo želim da te pogledam“ i tražio je od nje da skine odeću.

Žena B je poslušala, ostavivši na sebi samo donji veš, a Mendi je zatim bacio njen telefon na krevet.

Krenula je da uzme telefon, a fudbaler ju je navodno uhvatio s leđa i silovao uprkos tome što mu je rekla da ne želi da ima seks.

„Tada je Mendi napravio korak unazad i rekao: ‘Previše si stidljiva’. Na to mu je ona odgovorila: ‘Ne, nisam stidljiva, samo ne želim da imam seks s tobom’.

„’U redu je. Imao sam seks sa 10.000 žena'“, rekao joj je Mendi, preneo je tužilac.

Fudbaler je policiji u oba navrata rekao da je svaki seksualni kontakt bio sporazuman i negira bilo kakvo nedelo.

Suđenje se nastavlja i očekuje se da će trajati tri nedelje.


Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Opširnije