Uz kauciju od milion eura: Dani Alveš izašao iz zatvora nakon 15 mjeseci

od strane | mar 26, 2024 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Odlukom Pokrajinskog suda u Barseloni 20. marta utvrđen je iznos kaucije za Alvešov izlazak na uslovnu slobodu, a pet dana kasnije je završena transakcija i pušten je iz zatvora “Brains 2“ u blizini glavnog katalonskog grada.

Alveš nije dao izjavu brojnim novinarima koji su čekali na kapiji zatvora i otišao je automobilom sa svojim advokatom.

Tužilaštvo je zatražilo da se Alvešov uslovni otpust suspenduje uz obrazloženje da i dalje postoji veliki rizik da će pobjeći iz Španije.

Odlukom suda, Alveš, kome su oduzeti španski i brazilski pasoši, moraće da ispoštuje uslove javljanja sudu jednom sedmično, da ne napušta Španiju, da se drži udaljen najmanje kilometar od žene žrtve i da ne komunicira s njom na bilo koji način.

Alveš je osuđen 22. februara na četiri i po godine zatvora, pet godina policijskog nadzora, devet godina udaljavanja od žrtve i novčanu kaznu od 150.000 eura. Alvešova žalba višem sudu još nije procesuirana.

Osuđen je po optužbi za seksualni napad na 23-godišnju ženu u toaletu zabavnog centra u Barseloni u noći 30. decembra 2022. godine. Priveden je po dolasku u Barselonu iz Meksika 20. januara 2023. godine.

Nakon što je u tri navrata mijenjao iskaz, 40-godišnji Alveš je priznao da je imao seksualni odnos i da je u prvim izjavama lagao kako bi sakrio svoju nevjeru.

Opširnije