UCG se ogradio od nastupa Stamatovića: Najoštrije osuđujemo…

od strane | maj 19, 2024 | Ljubav i seks | 0 Komentara

„Univerzitet Crne Gore, kao najvažnija institucija obrazovanja u potpunosti je posvećen izgradnji tolerantnog i otvorenog društva u kom nema mjesta mizoginim i seksističkim istupima“, navodi se u saopštenju

5323 pregleda 3 komentar(a)

Univerzitet Crne Gore saopštio je da se ograđuje od nastupa dr Aleksandra Stamatovića, docenta na Filozofskom fakultetu u emisiji “Neki to vole vruće” na TV Adria.

„Ovom prilikom najoštrije osuđujemo krajnje neprimjeren diskurs koji je Stamatović uputio urednici emisije Ireni Tatar“, navodi se u saopštenju.

„Univerzitet Crne Gore, kao najvažnija institucija obrazovanja u potpunosti je posvećen izgradnji tolerantnog i otvorenog društva u kom nema mjesta mizoginim i seksističkim istupima. O politici i stavu koji ka senzibilnim pitanjima pozicije žene u našem društvu njeguje naš Univerzitet najbolje govori činjenica da je nedavno na Senatu i Upravnom odboru usvojen Elaborat Studija roda, koje planiramo da pokrenemo, kako bismo putem obrazovanja mijenjali društvo nabolje“, dodaje UCG.

Kažu da su Univerzitetu Crne Gore, posvećeni promociji jednakosti, poštovanja i dostojanstva svih zaposlenih i studenata, te da smatraju da je neprihvatljivo da bilo koji član akademske zajednice svojim javnim nastupima krši te principe.

„Univerzitet Crne Gore ostaje posvećen kontinuiranom radu na podizanju svijesti o važnosti borbe protiv svih oblika diskriminacije i nejednakosti, te ćemo nastaviti s aktivnostima koje promovišu tolerantnost i evropske vrijednosti“, zaključuje se u saopštenju.

Opširnije