Tuga i radost u istom danu: Olja Balašević na Đoletov rođendan otkrila detalje poruke koju je ostavio

od strane | maj 12, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Poruka Đorđa Balaševića je nešto što mora da se zapamti

Na današnji dan rođen je najveći kantautor na našim prostorima, Đorđe Balašević. Da je živ legendarni muzičar bi danas napunio sedamdeset godina.

Pročitajte Olivera Balašević pronašla novu ljubav – Zbog ovih fotografija gori Instagram, konačno je srećna FOTO 

Ata images

„Na dan kad sam rođen tu je posađen orah, i u avliji pod gustom krošnjom sad igraju se deca…“ Stihovi čuvene pesme „Neki novi klinci“ danas su posebno dirljivi i važni. Na dan kad je rođen u Novom Sadu predstavlja se drugi deo knjige „Kalendar mog detinjstva“. To je još ranije najavila njegova supruga Olivera, uz staru fotografiju dečaka poznatog lica, šarene lilihipe i još nekoliko nostalgičnih sitnica.

Pročitajte  Ovde je stanovala vanvremenska ljubav –  Olivera Balašević otvorila vrata doma koji su ona i Đole godinama gradili (foto)

Instagram

‒ U prilog uspomena koje će tek uslediti pod tom i svim ostalim krošnjama… A uspomene se često rasporede po nekom svom pravilu. Atelje „Svitac“, adresa jednog prepričanog detinjstva na mestu gde je i započelo tog sunčanog majskog dana…
Podeljen na šest glava kao šest meseci, glavni junak prolazi kroz uspomene na slavlja i putovanja, porodicu i prijatelje, gledajući očima dečaka, navodi se u opisu dela koje je objavio atelje „Balbelo“, piše Hello!.

Pročitajte Balaševićeva kuća na moru će vas ostaviti bez daha – Đoletov sin pokazao u kakvom raju uživaju (foto) 

– Ostala je knjiga sa nekoliko nedopisanih strana… Ne smemo zaboraviti da puno toga može da se pročita i između redova. U završnoj rečenici koja je ostala bez tačke markesovski čitamo da je večiti dečak time hteo reći da se materijal detinjstva nikada ne troši, tačnije, da se priče o detinjstvu nikada ne završavaju. Uostalom, čist beli list nakon poslednje strane sa nedovršenom rečenicom nipošto nije parče hartije bez poruke – napisala je Olja i tako otkrila šta je poruka Đorđa Balaševića upućena svima.

Najnovije na portalu Marie Claire

IZVOR: HELLO!

FOTO: BOJAN VUKOVIĆ, ATA IMAGES, INSTAGRAM

Pročitajte i…

Opširnije