TREĆA SERIJA DOKUMENATA Objavljeni novi podaci u vezi sa pedofilom Epstajnom

od strane | jan 5, 2024 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Treći serija objavljivanja dokumenata iz tužbe u vezi sa Džefrijem Epstajnom, osuđenim pedofilom koji je umro u zatvoru pre nego što mu se sudi po optužbama za trgovinu seksom, javno je objavljen u petak.

Komentara 0

Foto: Tanjug/AP

.

Nova dokumenta sadrže nekoliko stotina stranica, koji su već otpečaćeni u sredu i četvrtak, a očekuje se još više informacija.

Nezapečaćeni dokumenti deo su tužbe za klevetu iz 2015. koju je podnela Virdžinija Roberts Đufre, Amerikanka koja je tvrdila da ju je Epstajn seksualno zlostavljao kao maloletnu i da mu je Gislan Makvel, Epstajnova bivša devojka, pomagala u zlostavljanju.

Očekuje se da će dokumenti, uključujući materijal koji tek treba da bude otpečaćen, sadržati skoro 200 imena, uključujući i one koji su optužili Epstajna, brojne istaknute poslovne ljude, političare i VIP saradnike.

Prethodno objavljena dokumenata uključivala su informacije o Epstajnovim saradnicima i tužiteljima, iako su mnoge informacije o njima ranije saopštavali različiti mediji ili su objavljeni u drugim sudskim postupcima.

(CNN)

Opširnije