Tila Lindemana optužuju da je seksualni napasnik, ali od prekida turneje nema ništa

od strane | jun 9, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Dok bend iz Berlina ovih dana nastupa na rasprodatim stadionima u svojoj državi, novinski stupci povodom čitavog slučaja sve su brojniji. Za sada, njemačko tužilaštvo zvanično nije pokrenulo istragu.

Sve je počelo nakon njihovog prvog koncerta na ovoj turneji, koji je održan u Viljnusu. Jedna djevojka iz Sjeverne Irske ustvrdila je kako je Lindeman nakon nastupa, tokom žurke, pokušao da je prisili na seksualni odnos. Ona je istakla kako je popila dva pića, da sumnja kako je nešto bilo u njima, te da se kasnije probudila sa modricama.

Nakon toga se javilo još žena, pri čemu je naglašavano i kako su after-party druženja sa članovima tog benda puna nasilja i droge. Naročito problematične optužbe tiču se takozvanih ‘row-zero’ zona, dijela između publike i bine, u koji bivaju pozvani fanovi koji kasnije prisustvuju zabavama sa članovima benda. Navodno je Lindeman upravo u ‘row-zero’ dio birao djevojke koje bi kasnije napastvovao.

Rammstein je odmah angažovao advokate kako bi, navodno, istražili svaku od optužbi. No, o prekidanju turneje ne razmišljaju.

U međuvremenu, Njemačka je zabranila after-party druženja nakon koncerata Rammsteina, ali i ‘row-zero’ zonu na njima.

Oglasila se i njemačka ministarka porodice Liza Paus, koja je tražila bolju zaštitu žena na koncertima, navodeći kako je to obaveza muzičke industrije.

Opširnije