Svi parovi ovo rade tokom seksa, ali se stide da priznaju drugima

od strane | apr 25, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara

D. R.

Foto: pexels.com/iamwmr

Iako medicina iz dana u dan napreduje, pa su samim tim i kontraceptivna sredstva i razvijenija i dostupnija nego ranije, verovali ili ne, ali mnogi se i dalje oslanjaju samo na „metodu izvlačenja“. Dobro ste pročitali, govorimo o tome da mnogi parovi, umesto da koriste prezervative ili pilule za kontracepciju, radije biraju to da muškarac izvadi penis pre ejakulacije.

Kako nova istraživanja pokazuju, upravo ta metoda je među parovima učestalija nego što biste ikada pomislili. Naime, prema podacima koji su dobijeni pomoću ženske aplikacije za plodnost „Glow“, čak 18 odsto žena je priznalo da im je ova metoda primarni oblik kontracepcije.

U prevodu, nakon prezervativa, koje koristi 32 odsto ispitanica i pilula, koje uzima njih 27 posto, ova metoda se nalazi na visokom trećem mestu. Metoda izvlačenja je, tokom godina, često privlačila pažnju javnosti. Neki veruju da je nedelotvorna i opasna, jer zahtieva mnoštvo samokontrole od muškarca. Alli ima i onih koji će reći da „nije toliko loša“. Istraživanje njujorškog „Guttmacher“ instituta pokazalo je da je ova metoda jednako delotvorna kao korišćenje prezervativa.

Ali i dalje kruže priče o ženama koje su zatrudnele koristeći je. Bez obzira na to koliko je učinkovita ili ne, statistike kojima „Glow“ raspolaže, pokazuju da je u svakom slučaju jedna od omiljenih među heteroseksualnim parovima. Uzevši to u obzir, iz „Glowa“ kažu da je neophodno da se ljudi više obrazuju o toj metodi, kako bi je koristili na najdelotvorniji i najsigurniji mogući način.

Čak 60 odsto parova, prema podacima iz „Glowa“, bar jednom je koristilo metodu izvlačenja, a 4,8 odsto žena je koristi kao glavni oblik zaštite od trudnoće. 88 posto korisnica ove metode je u ozbiljnoj vezi, verene ili su u braku, zbog čega možemo zaključiti da je metoda najpopularnija među parovima koji su razvili dublje poverenje. Pored toga, 39 odsto je koristi jer im je najprijatnija, dok 32 odsto ljubitelja ističe da im je ovo najlakši oblik kontracepcije.

Zanimljivo je da se mnoge žene stide da priznaju prijateljicama da se oslanjaju na ovu metodu, jer ona deluje kao nešto što isprobavaju tinejdžeri.

A kad bi neko sam priznao da s partnerom koristi metodu izvlačenja, svi drugi bi oduševljeno priznali da i oni to čine. Iako ona ne štiti u potpunosti od trudnoće (a posebno je rizična kad se radi o polno prenosivim bolestima), ako se izvodi na pravilan način, može biti delotvorna skoro kao prezervativi, tvrdi Rejčel K. Džouns, s „Guttmacher“ instituta i napominje da uz savršenu upotrebu prezervativa postoji dva posto šanse da oni budu nedelotvorni, dok je kod metode izvlačenja reč o četiri posto. Kod uobičajene upotrebe prezervativa, zabeležena je nedelotvornost u 17 odsto, a kod metode izvlačenja u 18 odsto slučajeva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Opširnije