Srbinu preti kazna od neverovatnih 440 godina! Proglašen krivim za zlostavljanje dece u Montereju

od strane | jul 9, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Srbin Miodrag Vuletić (71) uhapšen je u Montereju, i sada proglašen krivim za seksualno zlostavljanje tri devojčice, od kojih su dve rođene sestre. Zlostvaljanje se dešavalo u period od dve godine, a ovom srpskom biznismnu preti kazna zatvora od 440 godina!

Naime, Milorad je proglašen je krivim za zlostavljanje troje dece, starosti od 9 do 12 godina, u periodu od dve godine, saopšteno je lokanim medijima u petak  u kancelariji okružnog tužioca Montereja.

Porota je u četvrtak proglasila Miodraga Vuletića iz Montereja krivim po 28 optužbi za zlostavljanje dece“  navodi se u saopštenju tužilaštva.

Foto: Printskrin/EPA

 

Protiv osumnjičenog, koji važi za biznismena, podignuta je optužnica u junu ove godine, a u kojoj je detaljno opisano šta je sve Srbin dve godine radio maloletnim žrtvama, sa čijim roditeljima je bio u prijateljskim odnosima.

Porota je 1. juna proglasila Miodraga krivim po 28 tačaka iz optužnice, ali se uskoro očekuje konačna odluka suda. U optužnici se navodi da je osumnjičeni zlostavljao decu od 2020. do 2022. godine. Devojčica koja je u vreme zlostavljanja bila stara 12 godina, ispričala je da je napastvovana od strane Miodraga 23. decembra 2020. godine – navode lokalni mediji. 

Njena sestra, takođe mlađa od 14 godina, rekla je istražiteljima da je i sama bila zlostavljana dva do tri puta nedeljno više od šest meseci.

Foto: twitter.com/printscreen

 

Treće dete, takođe mlađe od 14 godina, izjavilo je da je bila zlostavljana u tri navrata, prema kancelariji okružnog tužioca.

Devojčice su objasnile da najpre nisu smele da prijave Vuletića jer su ga se plašile.

Ipak na suđenju, devojčice su hrabro svedočile pred porotom. Navele su da su odugovlačile sa prijavom jer su verovale Srbinu i plašile su se da će upasti u nevolju zbog razgovora o zlostavljanju – navodi se na portalima „monterey.ca.us, cbsnews.com“.

Prema istraživanjima, ovakvo ponašanja žrtava seksualnog napada vrlo je uobičajeno. Naime, nije retko da žrtve odlažu prijavu seksualnog zlostavljanja, posebno kada je žrtva maloletna i ima blizak odnos sa počiniocem, što je ovde i bio slučaj.

Sve tri žrtve je tokom svedočenja u sudnici pratio Odi, pas iz Službe za žrtve pri Okružnom tužilaštvu u Montereju.

Vuletiću preti maksimalna kazna od 440 godina doživotnog zatvora. 

Prema navodima naših medija Miodrag V., prema rečima onih koji ga poznaju, u Ameriku je otišao devedesetih godina, ali je u Beograd redovno dolazio.

Do devedesetih godina radio je kao vozač u Američkoj ambasadi, a onda je otišao u Ameriku. 

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

Magazin

MARS U DEVICI

Najtačniji nedeljni horoskop od 10. do 17. jula! Bikovima nova šansa za ljubav, Rakovima veliki novac, a evo ko se seli zbog posla u inostranstvo

Na nebu su retrogradni Saturn, Pluton, Neptun, a uskoro će im se pridružiti i Venera, tako da je pred nama period godine u kojem se preispitujemo i popravljamo greške iz prošlosti. Mars, planeta akcije, 10. jula menja znak i prelazi u Devicu, tako da ćemo se mnogo više baviti detaljima u narednom periodu, a ovaj aspekat najjače će osetiti Device, Strelčevi, Ribe i Blizanci.

JOŠ Magazin VESTIOpširnije