Spooning seks poza: Evo zbog čega ćete se zaljubite u ovaj intezivan i intiman položaj

od strane | maj 17, 2024 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Spooning seks poza može biti za lenje, za razuzdane ili one koji žele veoma intiman kontakt. Ova pozicija u seksu doslovno svima omogućava uživanje, a ako je slučano niste već probali, krajnje je vreme da to uradite.

– Udobnost i intimnost izdvajaju spooning (spoon -kašika) od ostalih poza – objašnjava doktorka Megan Fleming, seksualni terapeut i edukator.

Položaj vam pruža pun kontakt – koža o kožu. Partner vam je blizu vrata, položaj je zgodna za poljupce i milovanje, kao i razgovar i šaputanje. Ovo je takođe položaj koja svima ostavlja ruke slobodnim i pruža mogućnost većeg zadovoljstva.

Spooning seks poza se odnosi na položaj kada vi i vaš partner ležite na boku okrenuti u istom smer, a on je ušuškan uz vas. On je u položaju velike kašike, dok ste vi u položaju male. Penetracija može biti vaginalna ili analna, uz pomoć seks igračaka ili vez njih.

– Na koji god način se prepustite, ova poza pruža osećaj bliskosti i daje mogućnost stimulisanja celog tela – kaže Fleming.

Zvuči prilično lepo, zar ne?

Spooning seks poza nije zahtevna, a intezivna je

Spooning ne zahteva puno fizičkog napora – tako da je odličan izbor za dobro jutro ili dobro veče. Ne zahteva previše posla ni za jednog ni za drugog partnera ako to vi ne želite.

Odlična je za stimulaciju klitorisa

Činjenica je (a to, nadamo se, već znate) da dve od tri žene ne dostižu vrhunac samo penetracijom, kaže Fleming. To čini ovaj položaj za kojim vam ne treba pomoć ruku izvrsnom opcijom za dame kojima je potrebna stimulacija klitorisa da bi postigle orgazam.

– Seks pozicije u kojima se vaš partner nalazi iza vas olakšavaju pristup klitorisu, što mislim da je još jedan razlog zašto ovo može biti tako sjajn položaj – objašnjava Aleksandra Fajn jedan od osnivača brenda Dame koji se bavi proizvodnjom seks pomagala.

Podeljena kontrola

Oba partnera mogu prilagoditi dubinu penetracije u spooning pozi što znači da zajedno odlučuju o dimanici i imaju mogućnost da preuzmu kontrolu. To, na primer, nije slučaj sa pozom – kaubojka ili misionarskom, gde partner koji je na vrhu ima svu kontrolu.

– Na primer, vaša natkolenica u ovom položaju može se koristiti za pružanje dobre potpore ako je obavijan oko noge vašeg partnera – objašnjava Fleming – Time dobijate kontrolu.

Zone zadovoljstva

Dobar seks se delimično odnosi na dobre uglove, kaže Fleming, a ovaj ugao penetracije prirodno navodi karlicu da se naginje na način koji je savršen za stimulisanje unutrašnje erogene zone u vagini.

Takođe, menjanje udaljenosti između vas i partnera podiže ovu „igru“ na novi nivo.

Zamišljajte svoje telo kao sat: Počnite u položaju „dvanaest časova“, a zatim pređite na jedan… eksperimentišete sa svakim uglom i pronađete ono što odgovara vama i vašem partneru.

lepotaizdravlje.rsGuliver/getty images/Shape

Opširnije