Seks u vodi: Sve što ste o njemu hteli da znate

od strane | jun 17, 2024 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Seks u vodi može biti zabavan i intiman. Ipak, ako hoćete da sve ostane samo na užitku, bez infekcija i problema – vreme je da pročitate ovaj post

Seks u vodi nije bez rizika. U nastavku je šest stvari koje treba da znate pre nego što zaronite.

1. Seks u vodi je zabavan, ali – javna kupališta su prilično prljava.

Da, bazeni se čiste hlorom ali su i dalje puni bakterija. Jedan od najčešćih zdravstvenih problema u javnom bazenu je nepravilan pH nivo, što može otežati dezinfekcionim sredstvima da rade svoj posao. Ništa bolje nije ni na prirodnoj plaži: reke, jezera i mora su prilično zagađenja.


Članak se nastavlja posle reklama

2. Verovali ili ne – voda otežava lubrikaciju

To je kontraintuitivno, ali polni odnos u vodi i vlaženje ne idu ruku pod ruku. Kako je to moguće? Kada nešto uranja u vašu vaginu i izlazi iz nje pod vodom, deo te vode će prirodno pronaći svoj put u vama, ispirati vaše prirodno mazivo i učiniti vaginu suvljom.

3. Kondomi su obavezni i za seks u vodi

Kondomi mogu da funkcionišu A-OK u vodi, pa ih koristite ako je potrebno. Sve dok je voda bezbedna za kupanje – na primer, nema previsokih nivoa hlora – kondom nije ugrožen. Ali, jedna stvar vam mora biti na pameti: bez dodatnog lubrikanta problem suvoće seksa pod vodom može da poveća šanse za pucanje kondoma.

4. Možete zatrudneti od seksa u vodi, ali ne i od vode

Svi su čuli glasine o ljudima koji su zatrudneli nakon plivanja u bazenu ili hidromasažnoj kadi gde je neko ejakulirao. Srećom, ovaj mit nema nikakvu težinu. Ako nema fizičkog kontakta, trudnoća nije moguća.  Spermatozoidi umiru prilično brzo kada su na otvorenom, bilo da se radi o nižim temperaturama u bazenu ili toplijim u vrućoj kadi.


Članak se nastavlja posle reklama

5. Kao i trudnoća, prenos polno prenosivih infekcija je prilično isti u vodi i van nje.

Hlor i druga dezinfekciona sredstva mogu da ubiju neke bakterije, ali vas neće zaštititi od polnih bolesti. Naprotiv – ukoliko seks u vodi za sobom povlači suvoću vagine moguće su mikropovrede koje povećavaju šansu od zaraze.

Artem Furman/gettyimagesplus

Opširnije