Samo jedna stvar važna je za dobar seks! I, ne…nije u pitanju veličina

od strane | mar 17, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara

D. R.

Foto: unsplash.com/wevibe

Luda hemija, fenomenalne veštine, fizička izdržljivost i orgazam – mnogi misle da nema dobrog seksa bez ova četiri ‘sastojka’. Međutim, izgleda da je sve što znamo o seksu pogrešno!

Stručnjaci kažu da samo jedna stvar garantuje pravo seksualno zadovoljstvo – potpuna predanost. Glavni elementi potpune predanosti partnera su fokusiranost tokom seksualnog odnosa, osećaj duboke erotske intimnosti, dobra komunikacija, iskrenost i želja za udovoljavanjem.

Jedno istraživanje pokazalo je da mnogi ljudi ne polažu previše pažnje na sam orgazam jer seks može biti loš i s njim ili uprkos njemu. Više pažnje polaže se na takozvanu optimalnu seksualnost i ideju da seks može biti nepresušan izvor zadovoljstva i bez orgazma.

Većina ispitanih parova navela je potpunu predanost kao najvažniji element seksualnog iskustva jer ona potencira međusobno poštovanje, prihvaćanje i nežnost.

Izgled tela i tehnika na samom su dnu liste prioriteta u seksu jer dobri partneri dolaze u svim oblicima i veličinama, a veštine dolaze s iskustvom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Opširnije