S ljubavlju hrabrim srcima po 14. put: Veče humanosti i jedinstva (FOTO)

od strane | dec 28, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara
Miloš Vasiljević


Foto: Oskar D. Pozderović


BANjALUKA – U duhu humanitanosti i solidarnosti večeras odiše najveći grad Srpske, budući da se prikupljaju sredstava za uspostavljanje registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija u Srpskoj i olakšavanja liječenja svima kojima je transplantacija matičnih ćelija neophodna.

S ljubavlju hrabrim srcima po 14. put: Veče humanosti i jedinstva U Administrativnom centru Vlade Republike Srpske počelo je 14. donatorsko veče „S ljubavlju hrabrim srcima“ pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Ovo donatorsko veče uveličali su mnogobrojni regionalni pjevači, ali i poznate ličnosti iz društveno – političkog, kulturnog, privrednog i sportskog života Srpske. Zajedničkim snagama i večeras je pokazano jedinstvo kako bi se u knjizi humanosti ispisala još jedna stranica. Inače, uz donatorsko veče organizovan je i koncert pjevača koji učestvuju na ovoj donatorskoj večeri, koji se održava Trgu Republike Srpske.

Predsjednica Udruženja hematologa Republike Srpske Sandra Hotić rekla je ovo veliki dan za sve građane, posebno za one koji su zaposleni u zdravstvu.

– S obzirom na činjenicu da je primjena matičnih ćelija u medicini daleko napredovala nadam se da ćemo i mi stati u red sa velikim zemljama. Ovo je veliki dan za sve građane Srpske – kazala je Hotićeva. Donatorsko veče svojim prisustvom uveličao je i prslavljeni srpski džudista Nemanja Majdov koji je rekao je da je ovo posebno veče gdje pokazujemo svoju humanost, te zapravo dokazujemo kakvi smo ljudi.

– Ovdje sam već peti put, jer nema veće stvari nego biti čovjek i human, jer naše malo nekome znači puno. Ovo je lijepo druženje, puno energije, svi smo sa jednom mišlju da budemo humani – rekao Majdov.

Glumac Branko Janković po prvi put učestvuje na donatorskoj večeri S ljubavlju hrabrim srcima.

– Nisam ranije bio na ovoj donatorskoj večeri, a javne ličnosti moraju da se odazivaju te da i ona ovaj način daju svoj doprinos, da pomognemo ljudima.Kako radimo tako vam se i vraća – rekao je Janković. Legenda narodne muzike Miroslav Ilić istakao je da više ne broji dolaske na ovo donatorsko veče.

– Za mene je ovo plemenito druženje, ovdje sam često, dolaziću kada god bude trebalo – rekao je Ilić. Takođe, u okviru akcije otvoren je i humanitarni broj 1411, a pozivom na njega, do kraja godine, građani mogu dati svoju podršku donirajući jednu marku.

Pored toga, za uplate donacija fizičkih i pravnih lica Ministarstvo finansija Republike Srpske otvorilo je račun posebnih namjena broj: 571-010-00002700-15 kod BPŠ a.d. Banja Luka i devizni račun IBAN BA:395710070400006774 (partija: 0070400000067) otvoren kod BPŠ a.d. Banja Luka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija

Opširnije