Prilagodite se: Šta žene u tridesetima znaju o seksu

od strane | maj 31, 2024 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Ilustracija, Foto: Shutterstock

Poznata je tvrdnja da žene u tridesetim godinama svog života najviše uživaju u seksu. I dok se neki slažu s tom tvrdnjom, drugi smatraju da ona stvara veliki pritisak jer se radi o sasvim individualnoj stvari.

Ta konvencionalna mudrost o vrhuncu ženske seksualnosti u tridesetima zapravo počiva na prihvatanju sebe, svoga tijela i fokusu na sopstvene želje i potrebe, a ne na ugađanje partneru, kako to obično biva u dvadesetima.

Bez daljnjega, seks u dvadesetima takođe je odličan, ali tada još uvijek žene nisu fizički i emocionalno upoznale sebe u toj mjeri da naučeno mogu da iskoriste u krevetu, piše Zadovoljna.hr i nabraja nekoliko istina koje svaka žena nauči o seksu u tridesetima.

1. Znam tačno šta želim

Dok u dvadesetima žene još razvijaju svoju seksualnu inteligenciju, u tridesetima tačno znaju šta žele. Slobodne žene u tridesetima, poučene iskustvom, mogu da zaključe šta partner od njih očekuje i da reaguju ako im se takav odnos ne sviđa.

2. Ljubav i seks najbolja su kombinacija

Stručnjaci su složni da je seks odličan za naše zdravlje, bez obzira konzumiramo li ga u vezi ili je on tek usputna avantura. U tridesetima naučimo da empatija, briga za druge – i ljubav prema samome sebi mogu začiniti igrice u krevetu.

3. Samopouzdanje je najviše seksi

Najbolji seks je onaj u kojem su obje strane zadovoljne. U prošloj deceniji života mnoge žene su skrivale trbuščić, celulit i strije, a kad su zakoračile u tridesete – sve je to postalo nebitno. Tada žena upoznaje i prihvata svoje tijelo, pršti od samopouzdanja i tako gradi svoju zavodljivost.

4. Udobnost prije svega

Automobili, kuhinjski pultovi, stepenice i ostala mjesta izgledaju tako privlačno u filmovima.

foto: Shutterstock

Međutim, u tridesetima žene shvate da je najbolji seks – udobni seks, zato im je krevet najčešće prvi izbor.

5. Prvo treba postaviti granice

Eksperimentisanje je jedna stvar, a izlaženje iz zone komfora nešto sasvim drugo. U tridesetima žena zna koje su tačno njene granice. Zna da ih jasno definiše i objasni partneru na šta je spremna, a što nikako ne dolazi u obzir.

6. Detalji iz seksualnog života su samo za moje uši

U dvadesetima žene sve dijele s prijateljicama, a u tridesetima nauče da je najbolje pikantne detalje čuvati samo za sebe.

Opširnije