Posle gledanja novog dokumentarca „Victim/Suspect“ na Netflixu, gledaoci se uznemirili

od strane | maj 26, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara

„Osećam se bolesno gledajući ovo“, „Film Victim/Suspect mi je izazvao mučninu u želucu, trnce po koži i bol u srcu već u prvih 15 minuta. Ako možete, molim vas, pogledajte“, naveli su korisnici društvenih mreža na Tviteru

Printskrin: Youtube/Netflix

Novi Netflixov dokumentarac „Victim/Suspect“ uznemirio je mnoge gledaoce, koji su svoje utiske podelili na društvenim mrežama. Ovaj dokumentarni film, u režiji Nensi Švarcman, prati novinarku Re de Leon istrazi dosta šokantnog nacionalnog uzorka u kojem žene prijavljuju seksualno zlostavljanje, ali im se ne veruje, piše Index.hr.

U dokumentarcu se vidi kako mlade žene prijavljuju policiji da su bile seksualno napadnute. Umesto pravde, dešava se sasvim obrnuto. One bivaju optužene za lažnu prijavu i uhapšene, a čak ih i zatvaraju.

Koriste se stvari snimci žrtvava u policijskom pritvoru i svedočenja svedoka.

„Osećam se bolesno gledajući ovo“, „Film Victim/Suspect mi je izazvao mučninu u želucu, trnce po koži i bol u srcu već u prvih 15 minuta. Ako možete, molim vas, pogledajte“, naveli su korisnici društvenih mreža na Tviteru.

Prema Rape, Abuse & Incest National Networku (RAINN), američkoj neprofitnoj organizaciji protiv seksualnog nasilja, najvećoj u Sjedinjenim Američkim Državama, samo 310 od svakih hiljadu seksualnih napada prijavljeno je policiji. To znači da više od dve trećine ostaje neprijavljeno i od svakih 1000 napada, 975 počinitelja će ostati slobodno.

(Telegraf.rs)

Opširnije