Pitanja koja bi svaka žena postavila bivšoj ljubavi

od strane | apr 14, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Nakon ljubavi uvek ostaju otvorena neka pitanja na koja bismo želeli da znamo odgovor. Prošle veze nisu samo skladište uspomena već i neprocenjivo iskustvo koje bi nam u budućnosti moglo pomoći prilikom izgradnje novih odnosa. Kako bi to zaista bilo poučno iskustvo, trebalo bi da imamo sve odgovore. Predstavljamo vam pitanja koja bi svaka žena postavila bivšoj ljubavi. Uz odgovore na ova pitanja kasnije se sa više samopouzdranja i sigurnosti gradi zrela i ozbiljna vezu.

Ukoliko imate priliku, na kraju veze ova pitanja treba da postavite svom bivšem partneru.

Da li si me stvarno voleo?

Ovo pitanje čini se banalnim, međutim, odgovor na njega pomaže da se izbegnu bolne veze kasnije. Ukoliko bivši odgovori da ljubav nikada nije bila iskrena, možda ćete osetiti neviđenu tugu u tom trenutku, ali u svim kasnijim vezama znaćete kako da prepoznate osobu koja ne voli.

Zbog čega si lako pristao na raskid?

Ako ste vi bili osoba koja je inicirala raskid, potrebno je pitati bivšeg partnera zbog čega je tako lako pristao na kraj. Ukoliko imate priliku, postavite ovo pitanje i saznajte istinu. Odgovor bi vam mogao pomoći da otkrijete šta se krije iza lakog kraja i otkriće vam koliko je veza zapravo bila jaka. Osim toga, ukoliko ste vi napravili prvi korak ka raskidu, a muškarac se odmah složio sa tim, dugo se možete preispitivati da li je sve vreme samo čekao da se vi odlučite na kraj, zbog toga je bolje odmah se suočiti sa istinom.

Pitanja koja bi svaka žena postavila bivšoj ljubavi: Šta sam pogrešno uradila?

Nakon kraha jedne veze, većina žena se pita: Šta sam pogrešno uradila? Šta je bio prelomni momenat u vezi nakon kog je partner shvatio da je vreme za rastanak. I sami ste svesni da bi odgovor na ovo pitanje bio od pomoći da preispitate svoje postupke i razmislite u budućim odnosima.

fizkes/ GettyImagesPlus

Da li je nešto moglo da se uradi drugačije da ljubav opstane?

Ovo pitanje je vredno samo ukoliko niste vi inicirali raskid. Za raskid je nekada dovoljan razlog pogrešno ponašanje u određenom trenutku. Ako znate u kom trenutku je došlo do pucanja veze, to ćete u budućnosti moći da ispravite.

Da li si me nekada prevario?

Nije dobra ideja uzburkavati prošlost, ali još je gore zauvek se preispitivati i imati problem sa nepoverenjem. Ukoliko ste bili prevareni, bolje je to da znate jer ćete sa tim možda prepoznati i neke signale koje ste propustili u vezi. Ukoliko vas je bivši partner varao i to vam priznao na završetku veze pitajte ga i zašto je to uradio.

Pitanja koja bi svaka žena postavila bivšoj ljubavi: Da li i dalje gajiš osećanja prema meni?

To što neko može da gaji osećanja prema određenoj osobi i nakon raskida ne znači i da je u pitanju ljubav. Međutim, ukoliko osoba na kraju veze ne oseća ništa prema vama, možda već neko vreme nije osećala ništa.

Da li otkrivaš naše tajne drugim ljudima?

Dok je dvoje ljudi u vezi obično govore jedno drugome sve stvari kroz koje prolaze. Mada mnogi nakon veze zaista paze da ispoštuju osobu sa kojom su provele određen period, neki ipak ispričaju tajne i drugim ljudima. Zbog toga se žene nakon veze u mnogim situacijama preispituje ko je sve upućen u njihove probleme ili druge delove života. Kada bi odgovor na ovo pitanje bio negativan mnogo lakše biste kasnije ostvarili otvoren odnos sa novim partnerom.

Da li si video budućnost sa mnom?

Ako ste vi i vaš bivši partner proveli neki duži period zajedno, a ta osoba nikada nije ni razmišljala o venčanju, deci i starosti sa vama, trebalo bi da se zapitate kakav utisak ostavljate u vezi. Zbog toga je veoma važno postaviti ovo pitanje ukoliko imate prilike za to.

Da li ste i vi nakon bivše veze postavljali sebi ova pitanja ili ste imali prilike da ih postavite zapravo bivšem? Bivše veze utiču na sve buduće odnose i zato ih je vrlo važno u postpunosti razrešiti.

Jovana JevtićVasyl Dolmatov/ Getty Images plus

Najnovije na portalu Marie Claire

Opširnije