Ovo možda niste znali: Evo zašto zatvaramo oči tokom seksa!

od strane | apr 7, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara

D. R.

Foto: pexels.com/ron-lach

Govor našeg tela tokom seksualnog odnosa govori mnogo o našim stavovima, principima i pokazuje koliko se slobodno osećamo tokom samog intimnog čina.

Zatvaranje očiju tokom seksa može pokazati dosta o našem odnosu prema intimnom činu. Tako neke osobe se stide seksualnog zadovoljstva ili sopstvenog tela pa pred partnerom im je lakše da ne vide svoje reakcije. Žene su te kod kojih je zabeležen veći nivo nelagodnosti.

Takođe, ukoliko ste u svađi sa parterom tokom seksualnog odnosa vi ćete mahinalno zažmuriti. Vređanja, emocionalno i fizičko zlostavljanje ili finansijski problemi utiču na vašu opuštenost u seksu.

Postoje i različita religiozna i društvena uverenja koja deluju na seksualni život i ponašanje tokom seksa. Dokazano je da obrazovanije osobe više uživaju u seksu i samim ti se prepuste gledanju intimnog odnosa.

Neki stučnjaci smatraju da oči tokom seksa mogu biti zatvoreni ukoliko parter želi da se isključi od spoljnih uticaja i jednostavno uživa. Zatvorenim očima on se fokusira na svoja osećanja i čula, pa seksualni doživljaj bude jači i intezivniji. Na taj način se samo koncentriše na akciju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Opširnije