Ova seks poza garantuje ženi najjači vrhunac, najbolja je u ovim godinama

od strane | dec 3, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara


M. K.

Foto: Youtube/The Chopra Well

Poznata je činjenica da muškarci češće postižu orgazam od žena. Prema podacima iz najveće američke studije seksualnog ponašanja, orgazam postiže 91 odsto muškaraca, a samo 64 odsto žena.

O ključu zadovoljavanja žena i dalje se vode rasprave. Neki stručnjaci tvrde da je bitna stimulacija klitorisa, dok drugi kažu da je oralni seks neophodan

A koje seksualne pozicije su najbolje za ženski užitak?

Ako ste isprobavali gimnastičke poteze u spavaćoj sobi kako biste zadivili svog partnera, verovatno ste gubili vreme.

„Pokušaji izvođenja komplikovanih akrobacija odvlače vam pažnju od samog seksa i stavljaju fokus na održavanje balansa umesto na doživljavanje senzacija,“ kaže seksualna edukatorica Dorijen Solot, koautor knjige “I (Heart) Female Orgasm“ za „Cosmopolitan“.

U nedavnom istraživanju marke kondoma „Skyn“, 2.827 žena starosti između 18 i 34 godine pitali su koja im je omiljena seks-poza.

Misionarska poza našla se na vrhu s 30,90 posto glasova i, prema seksualnim stručnjacima, žene dobijaju najveći užitak od tog položaja. A želite li barem malo začiniti stvari, trebali biste isprobati poziciju koja se u „Kamasutri“ naziva „Mačka“ (The Cat).

Ta pozicija zapravo je slična misionarskoj, u kojoj je veći naglasak na stimulaciji klitorisa.

Prethodne studije pokazale su kako žene imaju više šanse da postignu orgazam koristeći ovu tehniku. Kako ona funkcioniše? Počnite u misionarskoj poziciji, a zatim umesto zabadanja samo njišite telo kako biste održavali klitoralnu stimulaciju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Opširnije