Otpečaćena treća serija dokumenata u vezi sa pedofilom Džefrijem Epstajnom

od strane | jan 5, 2024 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Očekuje se da će dokumenta, uključujući materijal koji tek treba da bude otpečaćen, sadržati skoro 200 imena, uključujući neke od Epstinovih optuživača, istaknute biznismene, političare i mnoge druge

Foto: Tanjug/AP

Američki sud otpečatio je danas treću seriju dokumenata iz tužbe u vezi sa seksualnim predatorom Džefrijem Epstajnom, javljaju mediji.

Do objave novih dokumenata dolazi nakon što su već objavljene stotine stranica dokumenata koja su otpečaćena u sredu i četvrtak, prenosi CNN.

U najnovijem setu dokumenata spominje se Adriana Ros, bivša poljska manekenka, koja je bila optužena s Epstajnom za podvođenje i trgovinu maloletnih devojaka. Oslobođena je optužbi jer se nagodila s tužilaštvom.

Rosova se spominje u izjavi jedne od Epstajnovih žrtava koja svedoči kako „se Adriana Ros rešila kompjutera iz Epstajnove vile na Palm Biču u Floridi pre nego je stigao FBI kako bi izvršio pretres“. Veruje se da je da je na tim kompjuterima bilo još dokaza protiv pedofila milijardera.

Unajnovijem setu dokumenata pominje se i ime supruge Bila Klintona Hilari.

Dalje, u najnovije objavljenim dokumentima može se pročitati da je Epstajnova pomoćnica Maksvel negirala da je imala bilo kakva saznanja o ulozi koju je njegova pomoćnica Sara Kelen odigrala u lancu trgovine ljudima milijardera pedofila.

Maksvel je ispitivana i o vezi sa milijarderom Glenom Dabinom i njegovom suprugom, naučnicom i bivšom Miss Švedske Evom Dabin. Maksvel je tvrdila da je dugogodišnja prijateljica s Evom Dabin. Upitana je je li ikada poslala Virginiju Đufre u njihov stan, ali se njen odgovor ne nalazi u objavljenim dokumentima.

Dokumenta su deo građanske tužbe za klevetu iz 2015. godine koju je protiv Epstina podnela Virdžinija Đifre, Amerikanka koja tvrdi da ju je on seksualno zlostavljao dok je bila maloletna i njegove partnerke Gilejn Maksvel, koja mu je pomogala u zlostavljanju.

Očekuje se da će dokumenta, uključujući materijal koji tek treba da bude otpečaćen, sadržati skoro 200 imena, uključujući neke od Epstinovih optuživača, istaknute biznismene, političare i mnoge druge.

(Telegraf.rs)

Opširnije