Orgazmička meditacija: Novi seksualni trend koji morate da isprobate

od strane | feb 9, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Orgazmička meditacija nije nešto o čemu ćete razgovarati u svakodnevnom razgovoru, pa možda i niste čuli za nju. Postizanje orgazma je odavno tabu tema. Međutim, ovo je novi seksualni trend i oni koji su ga isprobali neće odustati od njega tako lako.

Orgazmičku meditaciju je 2001. godine „izmislila“ Nikol Dedon, psihološkinja, budistkinja i spisateljica. Naime, u svojoj knjizi „Spori seks“ ona je opisala ono što sada nazivamo orgazmičkom meditacijom.  Važno je da sve traje tačno 15 minuta. Žena se svlači do ispod struka (u gornjem delu tela ostaje obučena). Njen partner ostaje obučen. Tajni sastojak uspešnosti orgazmičke meditacije je stimulacija. Klitoris, tačnije njegova oblast je najosetljivije mesto u ljudskom telu. Upravo na tu oblast partner treba da se skoncentriše u ovih 15 minuta. Po mogućnosti uradite to bar tri puta dnevno. Osetićete promene u svom raspoloženju, ali i vaš organizam će vam biti zahvalan.

Kakav uticaj na telo ima ovaj tip meditacije?

Ljudi koji praktikuju ovaj tip meditacije jednoglasno tvrde da se zahvaljujući njemu vidno povećava libido i ukupni nivo energije, zatim pozitivno utiče i na smanjenje kilograma, a i pomaže u prevazilaženju depresije. Dakle, ako vam nešto od ovoga predstavlja problem, znate šta vam je činiti.  Takođe, mnogi ističu da je energija ovde ključna. Tantričari seksualnu energiju nazivaju životnom silom, a ovo je upravo energija koja se oslobađa ovom meditacijom. U Britaniji čak postoje i skupovi i treninzi za orgazmičku meditaciju.

Ako vam je orgazmička meditacija zagolicala maštu, isprobajte je sa svojim partnerom. Veoma je važno da ispoštujete dres kod, jer u suprotnom to neće biti orgazmička meditacija. Mada će sigurno biti zabavno. Druga stvar koju je veoma važno da ispoštujete jeste da to bude tačno 15 minuta. Najbolje bi bilo da namestite štopericu. U svakom slučaju, ako niste sigurni kako bi to trebalo da izgleda, pročitajte navedenu knjigu. Na kraju krajeva, odatle je sve i počelo.

M-Production/GettyImagesPlus, AndreyPopov/GettyImagesPlus, kicsiicsi/GettyImagesPlus

Opširnije

Izvor: Pulsonline.rs