Oliverino srce bilo je slomljeno i pre Đoletove smrti: Istina o braku otkrivena u bolnoj ispovesti

od strane | maj 31, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Ispovest Olivere Balašević gađa pravo u srce

Olivera Balašević, koja i dan-danas tuguje zbog smrti Đorđa Balaševića – čuvenog kantautora, a njene životne ljubavi, ispričala je u jednom intervjuu nedavno kako je nastala jedna od njegovih najpoznatijih pesama, a onda se osvrnula i na njihove poslednje susrete, iz perioda kada je on već ležao u bolnici.

Pročitajte Porodica nije uspela da ispuni Balaševićevu poslednju želju – Sve rade isključivo zbog zarade

Bojan Vuković

– Neke stihove je koristio kada bismo se mirili. Bilo je situacija kada se baš i ne bismo razumeli, kada bi ja pokušala da mu nešto objasnim, a on bi samo ćutao i posmatrao. I onda bih ga ja pitala: „Pa šta sad razmišljaš, ti znači nećeš ni da se svađaš? Da, ti sad samo razmišljaš kako ćeš to posle napisati u pesmi. Znam kakav si. Za tebe je sve samo inspiracija.“ Ja bih tada zaćutala, to bi potrajalo najduže možda dva dana – počela je ona u emisiji „Agape“, pa nastavila:

Pročitajte  Ovde je stanovala vanvremenska ljubav –  Olivera Balašević otvorila vrata doma koji su ona i Đole godinama gradili (foto)

– Sećam se jedne situacije, dolazi njegov pijanista kod nas i, nešto su njih dvojica bili tamo u sobi gde je klavir, nešto su svirali. I čujem ja da je to neka nova melodija. Ali ja ništa. Spremam ručak deci i on dolazi i kaže: „Oli, molim te, dođi samo nešto da čuješ“. Naravno ja na to ne odgovaram, leđima sam mu okrenuta. I onda, uvek na kraju, izgovara šifru za koju zna da mi uvek sa njom otključava srce i resetuje sve moje odluke. Kaže: „Ajde molim te, dođi samo nešto da poslušaš i da mi pomogneš, pa posle nastavi da se ljutiš.“ I ja bih sve odložila, pošla za njim ali ne bih do kraja kapitulirala. Ne bih prešla prag dnevne sobe već bi se naslonila na dovratak, on se još ležernije nalsoni na pijanino, pijanista svira uvodne note i on počinje: „Nema me više u tvojim molitvama, više me putem ne prate“ (Prvi stihovi pesme „Bezdan“).

Pročitajte Olivera Balašević pronašla novu ljubav – Zbog ovih fotografija gori Instagram, konačno je srećna FOTO 

– Nije me uopšte pogledao kako sam ja reagovala. On je znao da mi je slomio srce. Potpuno je bio siguran – istakla je ona.

Podsetimo, Balašević je poslednje dane proveo u bolnici i na infektivnom odeljenju, a Olivera je sada otkrila – kako je protekao njihov susret tada.

– Nažalost kada je bio primljen u bolnicu infektivno odeljenje, nama nije bio dozvoljen pristup. Onda sam obilazeći oko zgrade naišla na jednu poznanicu i pitala sam je da li ona otprilike zna gde je njegova soba u kojoj leži. Zanimalo me je gde je prozor te njegove sobe. Ona mi je rekla da zna, da je Đoletova soba u prizmelju i da će me odvesti tamo. Odvela me je iza zgrade. Tada smo se videli. Samo je pružio ruku i pozdravio me na identičan način kao da nema rastanka, kao da nema ničega što bi me plašilo. Tu sam. Ja sam mu mahala i pokazivala da bude jak, da bude čvrst, i pozivala ga kao što je on mene zvao da izađem iz Studenjaka. Verujem da je ostao jedan prozor preko koga komuniciramo i dan danas – kazala je ona.

Najnovije na portalu Marie Claire

AUTOR: SVET

IZVOR: Espreso

FOTO: Rajko Ristić

Pročitajte i…

Opširnije