Objavljen poslednji niz dokumenata u vezi sa pedofilom Epstajnom: Na ispitivanju 500 puta ponovio jednu reč

od strane | jan 10, 2024 | Ljubav i seks | 0 Komentara

A. M.

Sudski spisi sadrže transkript Epstajnovog svedočenja pod zakletvom iz 2016, u kojem se on više puta pozivao na svoje ustavno pravo iz petog amandmana Ustava SAD protiv samooptuživanja

Foto: US Attorney’s Office SDNY

Objavljena je peta i poslednja serija sudskih dokumenata u vezi sa seksualnim prestupnikom Džefrijem Epstajnom, koji su pušteni u javnost u okviru tužbe iz 2015. godine, koju je pokrenula žtrva trgovine ljudima Virdžinija Đufri.

Među 1.400 stranica zapisa nalaze se izjave Džefrija Epstajna i njegove bivše partnerke Gislejn Maksvel, koja trenutno služi kaznu od 20 godina zatvora zbog umešanosti u zločine američkog finansijera.

Sudski spisi sadrže transkript Epstajnovog svedočenja pod zakletvom iz 2016, u kojem se on više puta pozivao na svoje ustavno pravo iz petog amandmana Ustava SAD protiv samooptuživanja, prenosi BBC.

Tokom ispitivanja, advokat Virdžinije Đufri je pitao Epstajna da li joj je rečeno da dostavi „detaljan izveštaj“ o svojim navodnim prisilnim seksualnim susretima sa moćnim muškarcima kao što je britanski princ Endrju.

Advokat je pitao da li je ovo bilo zamišljeno da se koristi kao „materijal za ucenu“, dok je Epstajn odbio da odgovori na bilo koje pitanje, izgovarajući reč „peti (amandman)“ više od 500 puta.

Džefri Epstajn je na svedočenju takođe odbio da kaže da li poznaje Gislejn Maksvel. Virdžinija Đufri je prethodno optužila Epstajna da ju je tri puta prodao vojvodi od Jorka, a u novim dokmentima iz njenog svedočenja otkriveno da joj je navodno bilo plaćeno između 10.000 i 15.000 za jedan susret s princem.

Osim princa Endrjua, ona je navela da je bila primorana na seksualne odnose sa profesorom prava na Harvardu Alanom Deršovicem, šefom kompanije „Victoria’s secret“ Leksom Veksnerom, milijarderom Glenom Dabinom, bivšim mirovnim izaslanikom SAD Džordžom Mičelom, kao i jednim neimenovanim premijerom.

Svi pomenuti muškarci su negirali optužbe, piše BBC.

(Telegraf.rs)

Opširnije