Objavljen jeziv snimak napada učenika na učiteljicu koju je gušio i silovao

od strane | dec 12, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Džonatan Martinez Garsija (17) služiće najmanje 16 godina od 40-godišnje zatvorske kazne nakon što je u junu proglašen krivim za podli napad na svoju bivšu nastavnicu u srednjoj školi Eldorado u aprilu 2022.

Skoro dvije godine nakon napada, uznemirujući snimci do kojih je došao „8 News Now“ prikazuju događaje iz dana koji je promijenio život učiteljici.

Na snimku nadzorne kamere iz srednje škole vidi se Martinez Garsija, tada star 16 godina, kako luta hodnicima u 13.33 sati 7. aprila 2022. godine.

Pokušava da otvori vrata učionice blizu kraja hodnika, ali ne uspijeva i počinje da se udaljava.

Iznenada, njegova učiteljica — identifikovana samo kao Sejd — izviruje iz prostorije, a Martinez Garsija se brzo okreće i prilazi učionici.

Snimak se zatim presijeca i prelazi na raspuštenog tinejdžera koji se bori sa svojom učiteljicom prije nego što je nasilno odvuče nazad u učionicu.

Video preskače na 15.05, skoro sat i po nakon što je tinejdžer krenuo u napad, kada je izašao iz učionice pognute glave.

Zatim se nastavlja snimkom kamere policajca školskog okruga Klark koji lovi Martineza Garsiju kasnije tog dana nakon što su stigli izvještaji o napadu.

„Moguće viđenje osumnjičenog, evo ga ispred njegovog doma“, čuje preko radija policajac, koji je na kraju uhapsio Martineza Garsiju.

Tinejdžer je sjedio u zatamnjenom vozilu kada mu je policajac prišao.

„Hej, vozaču, ugasi automobil. Ugasi automobil. Izlazi“, komanduje policajac, dodajući: „Znate li zašto smo ovdje?“

Preobučen u uniformu svoje srednje škole, Martinez Garsija izlazi iz automobila i mirno kaže „Ne“, prije nego što se video završi.

Smješkanje na sudu

Tokom izricanja presude u junu 2023. godine, težina njegovih djela otkrivena je nakon što je učiteljica dala mučnu izjavu dok se Martinez Garsija smiješio tokom saslušanja.

„Od kada se to dogodilo, nije bilo noći da nisam sanjala napad“, rekla je Sejd.

„Probudila bih se na novom mjestu i položaju svaki put znajući da će on samo odvući moje mlohavo i skoro beživotno tijelo u drugi dio učionice da uradi šta god želi s njim, dok sam ležala u nesvijesti.“

„Toliko me pretukao da više nisam mogla da se borim“, rekla je.

Sade je rekla policiji da je došla k sebi i pitala zašto je napada, uz njegov jeziv odgovor da „ne voli nastavnike“ i da se „sveti“.

Tinejdžer ju je potom gušio dok se nije onesvijestila, a kada se probudila, pantalone i donji veš su joj bili spušteni dok ju je polivao tečnošću.

Istražitelji su otkrili da je Sejd rekla da će „nešto zapaliti“ prije nego što je prevrnuo tešku policu za knjige i sjeo na nju dok je pokušao da joj presiječe zglobove.

„Bila sam slomljena gotovo do smrti“, objasnila je.

„Sejd se sjeća da joj je rekao: ‘Zašto jednostavno ne umreš?'“, rekao je pred sudom tokom izricanja presude zamjenik glavnog okružnog tužioca okruga Klark Vilijam Rouls.

„Pomračilo“ mu se

Garsija se ranije izjasnio krivim za pokušaj ubistva, zlostavljanje uz upotrebu smrtonosnog oružja koje je rezultiralo značajnim fizičkim  povredama i pokušaj seksualnog napada.

Tinejdžer je tvrdio da mu se „pomračilo“ tokom napada, ali je kasnije rekao policiji da je silovao svoju učiteljicu i sjetio se pokušaja da je zadavi.

„Žalim zbog onoga što sam uradio“, rekao je Martinez Garsija sudu u junu.

„Takođe se kajem zbog stvari koje sam trebalo da uradim, ali nisam uradio.“

Iako se izvinio, njegov advokat je tvrdio da je lijek za astmu koji je uzimao pod nazivom „Singulair“, takođe poznat kao „Montelukast“, izazvao ozbiljne promjene raspoloženja i zablude i da je u fokusu brojnih tužbi zbog ozbiljnih problema sa mentalnim zdravljem koje su korisnici imali.

„Nije imao ništa drugo osim što je bio savršeno dijete puno ljubavi“, tvrdio je na sudu njegov advokat, javni branilac Tajler Gaston.

Sudija Ketlin Dilejni nije to prihvatila i osudila je tinejdžera na 40 godina zatvora.

„To je najgnusnija vrsta zločina koja može biti“, rekla je ona, a prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Opširnije