Nikada nećete imati dobar seks ukoliko ne riješite ove stvari

od strane | apr 21, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Ilustracija, Foto: Shutterstock

Razgovor o seksu je škakljiva tema koja na površinu izvlači niz neprijatnosti koje parovi radije guraju pod tepih umesto da ih riješe. Ipak, otvoren odnos koji izgradite na samom početku veze trebalo bi da vam omogući dovoljno slobode da sa partnerom podijelite mnoge stvari.

Razgovarajte o granicama

Prvo o čemu treba da popričate jesu granice jer one pomažu da se oba partnera osjećaju prijatno. Treba da raspravite šta želite da radite u krevetu, a o čemu ne želite ni da razmišljate. Jednom kad se granice postave, smanjiće se pritisak, ali i rizik da ćete povrijediti partnera ako odbijete neke od ideja u spavaćoj sobi.

Uskladite libido

U dugim vezama partneri mogu ponekad da postanu toliko komotni da to smeta njihovom seksualnom životu. Rutina zbog toga može da bude opasna za vezu, naročito ako se libida partnera ne slažu. To je teško uskladiti, ali nikako nije nemoguće. Ako jedna strana ima slabiju seksualnu želju, a druga jaču, u tim situacijama može da pomogne raspored. Odličan dodatak su igračke i igranje uloga, ali treba ih uvoditi postupno i bez ikakvog pritiska.

Problemi u krevetu

Preuranjena ejakulacija, vaginalna suvoća i manjak akcije u sobi su delikatne situacije o kojima parovi treba da razgovaraju. Ovdje treba da budete posebno pažljivi zato što je partner već jako osjetljiv, pa čak i najmanja pogrešna riječ može da izazove burne reakcije. Treba da mu date do znanja da ste uz njega i da ćete to zajedničkim snagama da prebrodite. Njegovo samopouzdanje je već okrznuto, pa je bolje da krenete polako i da produžite vreme predigre.

Vrsta zaštite

O sigurnosti i korišćenju kontracepcije treba da raspravite prije prvog seksa. Virusne i bakterijske infekcije vrebaju, a tu je i rizik od neželjene trudnoće. Najbolje je da zajedničkim snagama odlučite koju ćete vrstu kontracepcije da koristite. Takođe, bitno je da o tome podjednako brinu i žena i muškarac. Podrazumijevanje da će na to da pazi jedan odnosno drugi partner je put ka riskantnim situacijama.

Regulišite status u vezi

Prije samog upuštanja u seks s partnerom treba da razgovarate o tome kakva je vaša veza. Žene se najčešće boje tog pitanja, pa podrazumijevaju da se njihov partner viđa samo s njima, što može da prouzrokuje niz neprijatnosti, tvrde bračni terapeuti. Bolje je da na samom početku odredite status veze.

Otvoreno recite šta vas uzbuđuje

Partner ne zna uvijek šta njegovu bolju polovinu uzbuđuje, a takve situacije nisu rijetke čak ni u dugim vezama. Ali tome je lako doskočiti i samo nemojte da zaboravite da partner ne zna da čita misli. Treba da jasno pokažete šta vas pali, a šta nikako ne želite.

Opširnije