Neočekivana opasnost: Ovo može uništiti vaš ljubavni život

od strane | feb 22, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Ilustracija, Foto: Shutterstock

Industrija ljepote zarađuje ogromne sume novca na račun naše nesigurnosti i nedostatka samopouzdanja. Upravo naše nesigurnosti mogu nam oduzeti srećnu vezu. Magazin aktivni.si je izdvojio nekoliko mitova o ljepoti koji potajno kvare vaše veze.

Muškarce zanima samo izgled žena

Ako je suditi prema industriji ljepote, muškarci žele da se skrase jedino pored žena koje su toliko savršene i prelijepe da podsjećaju na prave barbike. U stvarnosti, međutim, muškarcima izgled žene uopšte nije toliko važan kao što se misli. Naravno, kao što žene primjećuju fizički izgled muškaraca, tako i oni primjećuju žene, ali se isto tako slažu sa ženama da smo svi mi mnogo više od toga kako izgledamo.

Više od toga kako se oblačite, kakvu frizuru imate i kako ste našminkani, važno je da sa partnerom dijelite iste vrijednosti, te da imate slične ciljeve i stavove po pitanju važnih stvari i izbora u životu.

Da bismo bili voljeni, moramo biti savršeni

Nesavršenosti nas čine ljudima. Ako smo sve vrijeme savršeni, osoba pored nas će se osjećati loše i nedovoljno dobrom za nas. Nesavršenost je ključ za zdrav odnos. U zreloj vezi, partner treba da bude svjestan najprije svojih mana i nesavršenosti, a onda i vaših, i da bude u stanju da ih prihvati.

Muškarci vole samo zgodne žene

Još jedan izuzetno čest mit, na račun kojeg cvjeta industrija dijetetskih proizvoda i sredstava za mršavljenje. Generalno, žene često izjednačavaju svoju vrijednost sa svojim kilogramima, što može biti vrlo pogubno, kako po fizičko, tako i po mentalno zdravlje. Naravno, dobro je vježbati, pravilno se hraniti i generalno voditi računa o svom tijelu, ali stroge dijete i razna gladovanja mogu biti opasne po život, te prouzrokovati razne druge neželjene simptome, poput lošeg raspoloženja, umora, malaksalosti i slično, što nijednom muškarcu sigurno neće prijati. Stoga, zapamtite – zreo muškarac se neće fokusirati na vašu kilažu, već na to kakva ste osoba.

Za kraj, ne zaboravite – najveći razarač odnosa je nezadovoljstvo sobom. Ako se ne osjećate dobro u svom tijelu i imate osećaj da niste dovoljno dobri i da ne zaslužujete ljubav, to se odražava i na vaše odnose. Zato zaboravite na izgled i ideale ljepote, već to vrijeme i energiju iskoristite za rad na sebi. Na taj način ćete učiniti najviše za sebe i za svoj ljubavni život.

Opširnije