Nećete verovati, ali ove stvari u sekundi „ubijaju“ želju za seksom kod žena

od strane | mar 15, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara

M. O.

Foto: unsplash.com/szvmanski

Jedna studija utvrdila je vrlo konkretne razloge zbog kojih se žene sve manje osećaju raspoloženima za seks, iznenadiće vas!

Naučnici sa više univerziteta u Kanadi pokazali su kako tradicionalne uloge polova mogu katastrofalno da deluju na želju za seksom.

Utvrđena su četiri osnovna razloga – neravnomerna podela obaveza i kućnih poslova, ulogu „majke“ koju žena preuzima prema svom partneru, posmatranje žene kao objekta i norme koje se „podrazumevaju“ kada je u pitanju iskazivanje želje za seksom.

,,Žene će imati sve manje želje za seksom ako se osećaju kao da im je partner sin. Od njih se očekuje da budu tople, pune ljubavi i brige, i ovaj odnos jeste osnova duge i stabilne veze, ali samo ako funkcioniše u oba smera. A najčešće se to očekuje samo od žene“, naveli su autori studije.

Želja za seksom lako se „uguši“ pod težinom očekivanja od strane partnera, bilo da su ona vezana za poslove oko kuće, druge uspehe, ulogu majke prema deci ili partneru, a jednako razorno dejstvo imaće i činjenica da u svemu tome nema podršku partnera.

,,Zaključak je da čitav niz faktora utiče na žensku želju za seksom, i nisu svi biološki ili hormonski, kako se često misli. Mnogo češće imaju veze sa konkretnim stvarima u vezi i odnosu s partnerom“, zaključili su autori.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Opširnije