Miris ljubavi: Najromantičniji parfemi za parove

od strane | apr 16, 2024 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Mirisi imaju moć da nas nekome privuku, ostave snažan prvi utisak ili da nas zauvek spoje. Ovo su najromantičniji parfemi za parove na našem tržištu – evo kako mirišu

Brojne studije pokazuju da miris može uticati na sve, od osećanja do privrženosti i seksualne privlačnosti do dubljih osećanja.  Kada osećamo privlačnost prema nekome, mi tada oslobađamo hormone ljubavi (feromone) ne bismo li nekoga privukli. Važi i suprotno: ako treba da kažemo šta čini ljubav na prvi pogled, onda bi miris svakako bio jedan od glavnih činilaca.

U kakvoj su vezi parfemi i romansa?

Olfaktorni stimulansi direktno utiču na limbički sistem osobe, stvarajući osećanja, i hipokampus, formirajući sećanja. Dakle, ako vam se miris dopada, vi ćete stvoriti pozitivna osećanja i lepa sećanja na tu osobu. Upravo zbog toga miris magnolije vas podseća na baku i detinjstvo, a miris sandalovine na vašu prvu pravu odraslu ljubav.

Naš jedinstveni miris povezan je sa složenom kombinacijom molekula koji se akumuliraju na našoj koži i mešaju sa sekretom naših žlezda, odnosno onim što zovemo prirodnim mirisom tela. Kada se ove komponentne sklope dobijate vaš jedinstven miris. On je unikatan koliko i vaš zubni otisak ili otisak prsta – niko ne miriše kao vi, čak ni kada nanesete omiljeni parfem. Naprotiv: parfemi se prilagođavaju našoj koži, dopunjavajući naše specifične mirise i čineći nas još privlačnijim partneru.

Koji su to najromatničniji parfemi?

Činjenica je: šta će neko od nas opisati kao lep miris zavisi od njegovih ličnih preferencija. Ipak, parfimeri itekako dobro znaju koje će note koristiti u romantičnim parfemima. Nekada, smatralo se da nema romantičnog parfema bez mirisa jasmina i vanile.

Danas, situacije se menja, pa se romantičnim smatraju i nešto teži mirisi poput sandalovine. Najuspešniji parfumeri mešaju u svoje parfeme za parove i kedrovinu, žalfiju, neroli, kokos, ananas i tonku. Posebno seksipilnom smatra se trešnja, dok je za pravu ljubav rezervisana ruža ili magnolija.

Evo kako mirišu najromantičniji parfemi za parove i kako da odaberete pravi za vas.

Dolce & Gabana: K&Q intense

Oni su kraljevski par: jaki, snažni i neraskidivo privlačni. Ovaj novitet tek je stigao na tržište, rekreirajući do sada voljene mirise K Intense za njega i Q Intense za nju. Ženska varijanta parfema je izrazito ženstvena i kombinuje samo tri mirisne note:  tamna trešnja, heliotrop i ćilibar. Muški parfem je, sa svoje strane, dopunjen notama šafrana i smokve, tako da odiše samopouzdanjem.

Boss The Scent Elixir for Her and Him

U muškom parfemu osete se sandalovina, lavanda i crvena papričica, dok je ženski parfem baziran na amberu, biberu i neobičnom izboru: velebilju. Ovo je strastvena i eksplozivna kombinacija za one parove koji ne robuju konvencijama i koje spaja neverovatna ljubav prema životu i avanturi.

Burberry: Goddess&Hero

Za boginje i heroje… Nešto nežnija varijanta romantičnih parfema za parove. Njen miris baziran je na lavandi, kakau i đumbiru, dok njegov nosi note toplim kedrom, biberom i smrekom. Za one parove koji se zaista oslanjaju jedno na drugo i koji cene svoj unutrašnji svet i intimu.

Geogre Rudy/istock/gettyimagesplus

Opširnije