MARATONSKI INTIMNI ODNOSI SU „LOVAČKE PRIČE!“ Evo koliko prosečno traje vođenje ljubavi

od strane | jan 5, 2024 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Bilo je slučajeva da je intimni odnos trajao tek 33 sekunde, a ponekad su parovi izdržali i preko 40 minuta. Ovo je prosečno vreme!

Izvor: Shutterstock/MBLifestyle

Ponekad se kod nekih parova čini da je čin intimnog odnosa gotov i pre nego što je počeo, ponekad on traje i traje, a sama dužina zavisi od brojnih faktora, te se izuzeci ne uzimaju kao pravilo, tvrdi dr Brendan Zieč sa Univerziteta Kvinslend, piše Daily Mail. 

On i njegov tim sproveli su opsežnu studiju na preko 500 parova širom sveta kako bi utvrdili prosečno trajanje trajanje intimnog odnosa, a potom su u obzir uzeli i druge faktore poput činjenice da li muškarac koristi prezervativ, da li je obrezan itd. U sklopu merenja korišćene su štoperice. Bilo je slučajeva da je odnos trajao tek 33 sekunde, a ponekad su parovi izdržali i preko 40 minuta. 

Priče o tantričkom odnosu i maratonskoj predigri za većinu ljudi su samo „lovačke priče“. Tako da tek osam odsto parova u predigri uživa duže od 20 minuta, a za njih 22 odsto intimni odnos traje duže od 20 minuta, pokazalo je istraživanje nemačkog časopisa „Glamour“ na više od 1.000 žena. Oko 33 odsto zaljubljenih parova na predigru „potroši“ od pet do devet minuta, dok je prosečno trajanje odnosa od deset do 14 minuta. 

„Teško je utvrditi tačno trajanje odnosa koje bi se odnosilo na svaki par, ali računajući sve rezultate, možemo da procenimo da sama penetraciju u proseku traje oko pet minuta„, dr  Brendan Zieč.

Suprotno verovanju, naučnici su zaključili kako korišćenje prezervativa nema posebnog uticaja na izdržljivost muškarca u intimnom odosu, a dokazano je kako čak i odnos s obrezanim muškarcima ne govori u prilog dužem intimnom odnosu.

Ovakvi zaključci su proizašli iz logičkog poimanja osetljivosti živaca na muškom polnom organu, pa se pretpostavljalo da ti faktori produžuju sam odnos. Ali, dokazano je kako uz alkohol odnos traje duže, ali s druge strane često ometa postizanje vrhunca – pa i nije najbolje rešenje.

BONUS VIDEO:


Pogledajte

06:00

„ZBOG OVIH LOŠIH NAVIKA, VAŠ SEKSUALNI ŽIVOT I PLODNOST SU UGROŽENI!“ Stanišić otkrila koja hrana može da vam pomogne (VIDEO)

Izvor: Kurir televizija

Izvor: Kurir televizija

 (MONDO/T.B.)

Opširnije