Ljubav u trećem dobu: Posle smrti supruge Nataša u srce i kuću Ljubivoja Ršumovića uselila se jedna Goca FOTO

od strane | mar 17, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Ljubivoje Ršumović poslednjih godina neguje nežan odnos sa jednom Gordanom

Omiljeni dečji pisac, čika Ljuba Ršum, kako mnogi od milošte zovu Ljubivoja Ršumovića, još je veoma vitalan i aktivan iako ima 83 godine. Životni oslonac su mu sinovi Branko, Mihajlo i Vuk, kao i unučad – Aleksa, Marina, Nada, Vida i Ljubivoje.

Boško Karanović

 

Do pre šest godina uz Ljubivoja Ršumovića bila je i supruga Nataša, koju je upoznao još u brucoškim danima, davne 1958.

‒ Nataša je bila ponajlepša na našoj grupi jugo-svetske književnosti, tako da mi je bilo normalno da bude moja devojka. Moja samouverenost je tada bila ogromna, pa smo se već kao brucoši zavetovali da ćemo se venčati kad diplomiramo i da ćemo imati „tovar dece“. Taj „tovar“ sveo se na trojicu sinova, Bogu hvala, lepih na Natašu i samouverenih na mene ‒ prisetio se Ljubivoje jednom prilikom i otkrio da mu je supruga dala nadimak po kojem ga mnogi znaju.

Pročitajte: Počivaću gde sam se rodio – Ljubivoje Ršumović napravio čudo od kuće na Zlatiboru, fotografije oduzimaju dah

Instagram

 

‒ Smislila mi je nadimak Mrki čim smo se upoznali. Bio sam umišljen, pun sebe, već objavio pesme u „Književnim novinama“. Uobražen, pa ćutljiv, a ćutljiv jer nisam uopšte umeo da se smejem. Ona je, takođe, zaslužna i za moje brkove. Ne zato što je nešto specijalno volela brkate ljude, već zato što ja ispod nosa imam jednu bradavicu koju sam svaki put sekao brijačem, što je nju, kako je govorila, dovodilo do ludila. Kasnije se, s pravom, hvalila da je zaslužna za moj izgled, odnosno imidž.

Pročitajte: Priroda leči bez reči – Ljubivoje Ršumović otkrio porodični recept za povišen šećer i holesterol

ljubarsum.com

 

Nataša Ršumović imala je neobičan hobi, čitav život sakupljala je najmanje knjige na svetu. Godinu dana posle njene smrti porodica je deo kolekcije predala Muzeju knjige i putovanja koji je, uz minijaturne publikacije koje već ima, oformio specijalizovanu celinu od 3.500 naslova koja nosi naziv Zbirka Nataše Ršumović.

Nekoliko godina posle Natašine smrti Ljubivoje je otpočeo zajednički život sa izvesnom Gordanom čije fotografije s vremena na vreme objavljuje na društvenim mrežama.

Instagram

 hellomagazin.rsATA Images

Slične Vesti

Pročitajte još

Opširnije