Klapa CAMBI objavila novi singl: Ljubavnom baladom žele da osvoje…

od strane | jun 25, 2024 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Klapa CAMBI, Foto: Mario Buličić

Popularna hrvatska klapa CAMBI. objavila je novi autorski singl “Samo kraj mene živjela si”. Upravo sa ovom numerom ovaj hrvatski sastav nastupio je tokom vikenda na festivalu Melodije Jadrana u Splitu.

’’Čast nam je bila opet nastupati na Melodijama, a za ovu godinu smo još jednom pripremili pjesmu koja je izašla ravno iz radionice Cambia jer evo po drugi put autorstvo potpisuje jedan od članova/pjevača grupe. Nakon singla ‘Dok te sanjam’ koju je komponovao naš član Joško Tranfić, novu pjesmu (muziku i tekst) potpisujem ja, dok je za aranžman zaslužan Hrvoje Domazet. Nova ljubavna balada ima poznat cambijevski zvuk koji je najlakše okarakterizirati kao topao zvuk s mediteranskim prizvukom, ali i moćnim vokalima’’, kazao je o pjesmi Jure Nikolić, autor i član sastava CAMBI.

Grupa CAMBI. je poznata po svojim emotivnim baladama i snažnim vokalnim izvedbama koje donose jedinstven spoj tradicionalnog i savremenog zvuka s mediteranskim prizvukom što je uspješno preneseno i u novoj pjesmi “Samo kraj mene živjela si”.

Pjesmu prati i video koji vjerno prikazuje atmosferu pjesme u kojoj ništa nije onako kako se čini na prvu. Autor spota je dugogodišnji saradnik Ivan Trpimir Lozić.

’’Sa klapom CAMBI. sarađujem već četvrti put i kao uvijek saradnja je izvrsna. Dali su mi potpunu slobodu u kreativnom segmentu, a rješenje sam zajedno sa svojim timom našao u igranju sa zakonima fizike. Pošto tekst govori o nesrećnoj ljubavi u kojoj neprežaljena ljubav nije svjesna svoje nesrećne zavodljivosti, u tami duše tekstopisca poigravaju se zakoni fizike, sve je moguće osim potencijala spomenute ljubavi, kao da ne vjeruje da je u stvarnom svijetu. Postoji i kontrast high keya koji je laž i privid, izmiče radosti jer je i on bezbojan, potpuno desaturiran, te likovi stoje dekomponovani u ćoškovima kadra, na granici između normalnosti i potpunog ludila, objašnjava režiser Ivan Trpimir Lozić.

“Samo kraj mene živjela si” pjesma je koja neće obilježiti samo ovo ljeto, nadaju se članovi klape CAMBI, već i njihovu dugogodišnju karijeru, te se nadaju da će je publika brzo savladati i pjevati na njihovim predstojećim koncertima.

Opširnije