Kakve greške pravite u ljubavi? Kriv je vaš horoskopski znak!

od strane | feb 24, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Za greške u ljubavi koje pravite možete slobodno da okrivite karakteristike svog znaka horoskopa! Evo o čemu se radi i kako sprečiti ponavljanje pogrešnih koraka!

Svi mi pravimo greške u odnosima, a ponekad nas te greške čak i nauče vrednim lekcijama. Ali ponekad se zaglavimo u ponavljajućem toksičnom scenariju koji čak ni ne shvatamo. A da biste izašli iz toga, morate se suočiti sa istinom. Otkrivamo vam sve o najčešćim greškama svakog znaka Zodijaka – možda ćete prepoznati sebe (ili svoju drugu polovinu).

Greške u ljubavi i horoskop

Ovan: preplavljuje partnera

Ovnovi su prirodno rođeni lideri. Inicijativa im donosi mnogo bonusa u karijeri, međutim, u vezama su predstavnici ovog znaka ponekad previše dominantni i očekuju od partnera da bespogovorno ispunjava njihove zahteve.

Savet: pokušajte da svog izabranika vidite kao osobu ravnu sebi i dajte mu više mogućnosti da preuzme inicijativu i izrazi svoje mišljenje.

Bik: potiskuje osećanja

Bikovi teže redovnosti i harmoniji, ali često ni sami ne primećuju kako potiskuju svoje emocije i potrebe u odnosima. A ako se ne suočite sa svojim pravim osećanjima, pre ili kasnije ćete doći u ćorsokak.

Savet: ne povezujte negativne emocije sa dramom i histerijom – svoje nezadovoljstvo možete izraziti mirno. Ne postoje idealni odnosi, a svako od nas će uvek imati nešto što nam ne odgovara. Razgovor je ključ za izlazak iz konfliktnih situacija i izgradnju bliskog odnosa poverenja.

Greške u ljubavi i Blizanci: Odustajete prerano

Kontradiktorni i emotivni, predstavnici ovog znaka Zodijaka imaju tendenciju da prekinu odnose čak i nakon manje svađe.

Savet: Zapamtite, sukob je takođe prilika za jačanje odnosa. Kroz svađe i krize bolje se upoznajete i, ako se nađe kompromis, zbližavate se. Dakle, sledeći put kada osetite impuls da pobegnete, pokušajte da ga potisnete i umesto toga razgovarajte sa partnerom o problemu.

Rak: gubite sebe

Približavajući se svojoj drugoj polovini, Rakovi ponekad prestaju da primećuju svoje granice i gube svoj identitet u vezama. U najgorim slučajevima, ceo život predstavnika ovog znaka postaje podređen partneru i njegovim interesima.

Savet: uvek odvojite vreme za sebe, svoja interesovanja, prijatelje, samospoznaju. Ako ste već zaglibili u sazavisnost i zaboravili šta ste želeli od života pre veze, pokušajte da provedete bar nekoliko dana bez partnera i slušajte sebe: ko ste vi? Šta volite? O čemu sanjate?

Greške u ljubavi- Lav prebacuje „emocionalni prtljag“ na partnera

Emotivnim i demonstrativnim Lavovima je teško obuzdati svoja osećanja. Ponekad je ovo samo plus – partner tačno zna šta voli, a šta ne. Međutim, često predstavnici ovog znaka sav svoj emocionalni prtljag prebacuju u drugu polovinu. Partnera koriste kao besplatnog psihoterapeuta.

Savet: možete da podelite svoje probleme i radosti sa svojim voljenim, ali pokušajte da date prostora i njemu – tako ćete imati zdravu razmenu davanja i uzimanja.

Devica: pokušava da promeni partnera

„Mogu popraviti!“ je moto mnogih Devica. Suočeni sa nedostacima partnera, oni odmah preuzimaju ulogu „prevaspitavanja“, ponekad zasnovanu na beskrajnim predavanjima i pasivnoj agresiji.

Savet: ne pokušavajte da promenite čoveka protiv njegove volje – od toga ionako ništa neće biti. Možete reći svom partneru da vas ova ili ona osobina uznemiruje ili pokušati da prihvatite sve osobine voljene osobe.

Vaga: Pokazuje pasivnu agresiju

Kao i Bikovi, predstavnici ovog znaka radije ne ljuljaju čamac do poslednjeg momenta i kažu partneru da im sve odgovara, čak i ako nije tako. Međutim, kako se negodovanje akumulira, Vage postaju sve toksične i pasivno-agresivne.

Savet: ako vam nešto ne odgovara u vezi, recite to odmah. U početku može biti teško, ali sa iskustvom ćete naučiti da identifikujete problematična područja i upravljate njima bez prećutkivanja i drame.

Greške u ljubavi- Škorpija ne kontroliše emocije

Škorpije ponekad uopšte ne vide granice tokom svađe – lome se na partnera, jako povređuju njegova osećanja i generalno priređuju pravu dramu u kojoj bi vredelo smiriti se i o svemu mirno razgovarati.

Savet: naučite da se prizemljite. U žaru svađe, duboko udahnite, izdahnite i bar se malo apstrahujte od onoga što se dešava. Šta se desilo sada? Zašto psujete? Da li je vredno izložiti svoju vezu riziku tako što ćete razgovarati sa svojim partnerom na tako nepoštujući i oštar način?

Strelac je previše zatvoren

Predstavnici ovog znaka imaju tendenciju da zadrže u sebi svoje strahove, prava osećanja, snove, prošlost itd. Međutim, bez iskrenosti, otvorenosti i neke ranjivosti, ne može se izgraditi istinski blizak odnos sa partnerom.

Savet: redovno odvajajte vreme da razgovarate u tihoj, čak i intimnoj atmosferi sa vašom partnerkom i podelite nešto intimno.

Greške u ljubavi- Jarac uvek čeka ulov

Ako je u vezi Jarca sve dobro i mirno, on odmah počinje da čeka neku vrstu problema, postajući preterano sumnjičav. Ovo je odbrambeni mehanizam psihe, koji pokušava da unapred pripremi anksiozne predstavnike ovog znaka za najstrašnije opcije. Međutim, u stvarnosti, takva anksioznost nema mnogo veze sa stvarnošću i samo kvari odnos Jarca.

Savet: uhvatite paranoične misli čim se pojave i testirajte ih na povezanost sa stvarnošću postavljajući sebi razjašnjavajuća pitanja. Na primer: „Postoje li pravi dokazi o izdaji?“; „Po kojim postupcima sam shvatila da je prestao da me voli? Da li su ovi postupci dovoljni za takav zaključak? i tako dalje.

Vodolije ne mogu da prave kompromise

Tvrdoglavost je osobina koja kvari odnose Vodolija. U sukobu im je važnije da budu u pravu nego da pronađu rešenje koje bi odgovaralo obema stranama. U međuvremenu, odnosi su timski rad, a ne takmičenje.

Savet: u trenutku kada vam je toliko važno da pobedite, setite se tri osobine svog partnera zbog kojih ste se zaljubili u njega – ovo će vam otvoriti srce i pomoći vam da shvatite da iz nekog razloga pokušavate da „nadigrate“ ” vama blisku i dragu osobu.

Ribe: žrtvovanje sebe za veze

Za razliku od Vodolije, Ribe će radije ustupiti mesto partneru i zakoračiti preko sebe radi pomirenja. Kao rezultat toga, predstavnici ovog znaka, poput Rakova, gube svoj identitet u odnosima, zaboravljaju na svoje potrebe i stapaju se sa izabranikom.

Savet: Odvojite vreme pre važnog razgovora sa partnerom da biste napravili strategiju oko svojih potreba. Ne pravite previše ustupaka i naučite da se zalažete za svoje granice

lepotaizdravlje.rsFizkes / iStock via Getty Images

Najnovije na portalu Bravacasa

Opširnije