Jutarnji seks ili noćni seks: Koji je bolji?

od strane | feb 23, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Budući da muškarci i žene imaju različit bioritam, kada je u pitanju vreme za seks – potrebno je pronaći kompromis. Večito je pitanje da li je bolji jutarnji seks ili noćni seks. Pročitajte sledeći tekst i pronađite odgovore.

Žene često govore i pišu o tome kako za razliku od njihovog muškarca nisu rade da imaju seks čim otvore oči. Neuskađenost seksualnih aktivnosti može dovesti do diharmonije u intimnosti para. Kod devojaka ujutru javlja kompleks od ustajalog daha i drugih delova tela i zbog toga žele seks tek nakon posete kupatilu. Sa druge strane, muškarce više privlači spontanost.

Foremniakowski/GettyImagesPlus

Jutarnji seks ili noćni seks: Za koji se vi odlučujete?

Mnogo žena ne voli jutarnji seks jer nakon buđenja žele da reše svoje fiziološke potrebe. Sa druge strane, muškarci ujutru žele seks jer se ujutru koncentracija testosterona kod muškaraca jednostavno preokreće, duplo premašujući prosečan dnevni nivo. Ženski hormoni, za razliku od muških, miruju skoro do popodneva. Muškarci rano ujutru imaju erekciju za koju smatraju da je šteta ne iskoristiti je, a uveče je situacija potpuno drugačija. Koliko god da zapravo žele seks, imaju osećaj umora i žele da ga odlože za ujutru. Do večeri se nivo hormona smanjuje i kod muškaraca i kod žena, što sa obe strane može dovesti do nedostatka želje za seksom. Zbog ove neusklađenosti, mnogi stručnjaci smatraju da je najbolje vreme za seks zapravo u toku dana. Na primer, između 11 i 17 časova.

Međutim, i mnogi drugi faktori utiču na libido. Prvenstveno emocionalne i fizičke komponente mogu povećati ili smanjiti želju za seksom. Ukoliko osoba ima probleme sa snom ili se susreće sa velikom količinom stresa, velika je verovatnoća da će pokušati da izbegne seks jer će njegova želja za seksom u takvim trenucima biti ugašena.

Seks treba da bude spontan i razigran. Treba uživati u njemu kada god se desi, nezavisno od dela dana. Iz ovog razloga žene koje odbijaju seks ujutru mogu dovesti do prekida spontanosti, a svi znamo da je racionalnost smetnja kada je u pitanju seks.

Bioritam je jedan od fakroa koji utiču na kvalitet seksa. Teško je da se muškarac i žena slažu u svakom pogledu, ali zbog toga je potrebno da zajedno nađu kompromis.

U seksu je sve do temperamenta i libida. Nekma je dovoljno više puta dnevno dok su neki zadovoljni i ako se desi jednom nedeljno. Istražujte, otkrivajte i zabavljajte se u seksu i na taj način ćete shvatiti da se neusklađenost bioritma može lako prevazići. A da li je bolji jutarnji seks ili noćni – odgovor potražite zajedno sa svojim partnerom.

Jovana Jevtićfizkes/GettyImagesPlus

Opširnije