Hiljade žena preporučuje da probate novu seks tehniku

od strane | dec 30, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara

U novoj godini treba isprobati i nove trendove u seksu.

Dok se spremamo za ulazak u novu, 2024. godinu, mnogi ljudi sastavljaju novogodišnje rezolucije ili odluke koje se obično svode na dijetu i odlazak u teretanu.

S druge strane, mnogi vole da začine stvari u spavaćoj sobi, a nema boljeg načina da to urade nego s novim seksualnim trendom, zar ne?

Najnoviji trend u koji možete da se upustite ispod čaršava je poznat kao „plićak“ i radi se o tehnici koja zapravo nema dugu istoriju.

Iako se prvi put pojavio pre samo dvije godine, on je daleko od futurističkog seksualnog manevra za koji niko nikad nije čuo.

Trend je u centar pažnje stavila anketa – u kojoj je na hiljade američkih žena otkrilo da je šest od sedam njih već koristilo ovu seksualnu tehniku kako bi im seks i masturbacija bili prijatniji.

„Plićak“ je oblik seksualne igre koji uključuje laganu stimulaciju ulaza u vaginu.

U suštini, za „plićak“ se koriste prsti, igračke, penis ili jezik kako bi partnerka dostigla zadovoljstvo.

Sesil Gasnolt, brend direktorka kompanije za seks igračke SmileMakers, rekla je za Glamour prošle godine.

„Ako praktikujete penetrativni seks, možda vam je već bilo prijatno kada glava penisa stvara pritisak na vaginalni ulaz pre ili na samom početku penetracije. A isto je sa igračkom ili prstima. Ideja je da se uđe u vaginu samo nekoliko centimetara“, rekla je.

U međuvremenu, stručnjak za seks Nes Kuper za Metro kaže da prljavi razgovori mogu natjerati tijelo da oslobodi dobre hormone.

„Kao što su dopamin i oksitocin, koji ne samo da nas mogu pokrenuti već nam pomažu da se dodatno povežemo sa seksualnim partnerima. Takođe se oslobađa testosteron koji može pomoći kod uzbuđenja i orgazma. Što se tiče drugih seksualnih trendova o kojima će se pričati u 2024. godini, sve je povezano sa seksualnim igračkama“, rekla je.

Seksualne igračke, tvrde stručnjaci, olakšavaju oslobađanje od tenzija.

Kejt Mojl, psihoseksualna terapeutkinja, rekla je za „Metro“ da će u 2024. seksualno zdravlje biti još popularnije.

Seks i zadovoljstvo definitivno više ne stanuju na margini.

(nova.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i
Instagram stranici, kao i na
X nalogu.

Opširnije