Duge haljine koje i niske žene mogu da nose bez štikli

od strane | jun 29, 2024 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Duge haljine koje mogu da nose i niske žene i to bez štikli, a da izgledaju stilizovano… Ne, nije nemoguća misija!

Duge haljine i niske žene su duga, mučna i komplikovana ljubavna priča! Ali, ako znate nekoliko stilskih trikova i ako odigrate sve karte kako treba – moguć je srećan kraj.  Jedan od najlakših i najefikasnijih trikova koje vrlo rano naučimo sve mi niže od 1,60 (potpisnica ovih redova visoka je 1,55) jeste: nosite štikle! Ili platforme – nevažno, važno je da se dobije nekoliko dodatnih centimetara visine.

Ali, priznaćete, štikle nisu baš preterano udobne ili praktične. Ruku na srce, ove godine nisu ni posebno u trendu – radije se okrećemo ravnoj obući ili patikama, što baš i nisu dobre vesti za niske žene. Stoga sam sebi dala u zadatak: pronaći duge haljine koje i niske žene mogu da nose bez štikli.


Članak se nastavlja posle reklama

Haljine sa izrezima

Bilo da je u pitanju V dekolte, dubok šlic ili cut-out u središnjem delu, ovakve haljine pogoduju niskim ženama. One vizuelno izdužuju figuru, pa i vi izgledate više. Pazite samo da haljina ne bude preširoka i da vas „ne pojede“.

Uske haljine

Ukoliko vam figura dozvoljava i imate dovoljno samopouzdanja: duge uske haljine su odlično rešenje. One ističu vašu figuru, a to će učiniti da izgledate manje sitno.


Članak se nastavlja posle reklama

Haljine koje ističu struk

Baš kao što smo već rekle: jako je važno da ne birate haljinu koja je vrećasta, jer ako ste niska žena i još sakrijete svoju figuru nekim nedefinisanim modelom – izgledaćete zdepasto i još niže.


Članak se nastavlja posle reklama


Članak se nastavlja posle reklama

Kakve duge haljine niže žene nikako ne bi trebalo da nose?

Baš kao što postoje haljine koje će vas vizuelno izdužiti i učiniti da blistate, tako postoje haljine koje imaju sasvim suprotan efekat i u kojima ni štikle ne pomažu. Evo koje su haljine veliko NE za niske žene:

  1. predimenzionirane haljine
  2. široke kratke haljine
  3. duge haljine sečene ispod grudi
  4. široke slip haljine
  5. haljine sa puf rukavima

Sun Shock/Shutterstock

Opširnije