Bubnjar Ramštajna o optužbama na račun Tila Lindemana za seksualno zlostavljanje

od strane | jun 19, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara

EPA/CLEMENS BILAN

Pre manje od mesec dana u medijima se pojavila vest da je jedna žena optužila pevača benda Ramštajn Tila Lindemana da je pokušao da je prisili na seks, prenosi N1.

Žena iz Irske je bila pozvana na žurku pre koncerta gde je srela pevača Lindemana koji je prema njenim tvrdnjama hteo da ima seksualni odnos s njom.

Ona je to odbila, na šta je on reagovao veoma agresivno.

Bend Ramštajn je odbacio ove optužbe, a Lindeman je trenutno pod istragom tužilaca u Berlinu zbog više navoda o seksualnom zlostavljanju.

Prvi iz benda koji je odlučio da progovori o ovoj situaciji je bubnjar benda Kristofer Šnajder koji je poslao poruku na društvenim mrežama, preneo je Loudwire.

„Dragi ljudi,

Želeo bih da podelim sa vama svoje emocije i razmišljanja.

Optužbe koje su stigle u poslednjih nekoliko nedelja duboko su nas potresle kao bend i mene kao čoveka. I vas fanove svakako. Šokiran sam zbog stvari koje su objavljene na društvenim mrežama i u štampi o našem pevaču. Ovo za ceo naš bend i ekipu predstavlja plimu i oseku emocija.

Mislim da se ništa krivično relevantno nije dogodilo. Mislim da se ništa protivzakonito nije dešavalo, nikada nisam video ništa slično, niti čuo nešto slično od bilo koga od naše ekipe od 100 ljudi. Sve što sam čuo da se dešava na Tilovim zabavama su odrasli koji zajedno slave. Pa ipak, izgleda da su se desile stvari koje, iako su pravno uredu, ja lično mislim da nisu. Pretvorile su se u nešto što je prevazišlo granice i vrednosti ostalih članova benda. Takođe nam je važno da se Tilove žurke ne mešaju sa našim zvaničnim zabavama posle koncerata.

Til se poslednjih godina udaljio od nas i stvorio sopstveni svet.

Sa svojim ljudima, svojim žurkama, svojim projektima. To me je rastužilo, definitivno. Verovao sam mu kada nam kaže da je oduvek želeo i želi da svojim privatnim gostima pruži dobar provod. Međutim, čini se da se u nekim slučajevima njegova zamisao razlikuje od ideja njegvih gostiju. Želje i očekivanja žena koje su se sada javile verovatno se nisu ispunile. Prema njihovim izjavama, osećale su se neprijatno, na ivici situacije koju više nisu mogle da kontrolišu.

Žao mi je i osećam saosećanje. Međutim, važno mi je da naglasim nešto objektivno: svaki gost u bekstejdžu može slobodno da ode (možda će morati da sačeka trenutak da ga obezbeđenje bezbedno odvede do izlaza). Sve flaše su zapečaćene i pred očima gostiju sveže otvorene ili ih sami otvaraju.

Voda i grickalice su dostupne baš kao i osoblje obezbeđenja i medicinska nega u svakom trenutku. Želimo da se svi naši gosti osećaju udobno i bezbedno kod nas!

Ovo je naš standard. Tako da mi je žao što čujem da se neki nisu tako osećali.

Imamo najbolju publiku na svetu i svi oni zaslužuju da se prema njima postupa s poštovanjem! Žao mi je zbog svih koji su se osećali nesigurno iza scene sa nama.

Šelbi je zaslužila odličan koncert i divno veče.

Ali ne želim da cela ova javna rasprava oko našeg benda nahrani ekstreme: ni društvene mreža-zver koju naše društvo još nije ukrotilo, ni paternalističke tendencije koje tvrde da se ženama u srednjim dvadesetim godinama uskraćuje sposobnost da prave sopstevne izbore o njihovoj seksualnosti i da im se uskraćuje pravo da prijave da su žrtve. Želim da smireno i razborito razmislimo o svemu kako van tako i u celoj našoj ekipi.

I svi zajedno, nas šestoro. Stojimo zajedno.

Vaš Kristofer Šnajder“, naveo je on u saopštenju na Instagramu.

Opširnije