Bizaran slučaj u Francuskoj: Gatara godinama manipulisala gradonačelnikom, oboje završili u zatvoru

od strane | maj 28, 2024 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Ovaj grad je mjesto najveće evropske zajednice svingera. Naime, desetine hiljada parova dolaze iz cijele Evrope kako bi razmijenili partnere. Međutim, Agde je sada u centru novog skandala. Glavni akteri skandala su lokalna gatara Sophia Martinez i gradonačelnik Gilles d’Ettore koji je bivši službenik tajne službe i policajac. Oboje su u pritvoru dok traje istraga, piše BBC.

Martinez se tereti za manipulaciju d’Ettoreom dok se sam d’Ettore tereti da je njene usluge plaćao budžetskim novcem, tj. novcem poreznih obveznika. Neki vjeruju da Martinez može razgovarati s mrtvima.

Prema riječima gradonačelnikovog advokata Jeana Marca Darrigadea, kada ju je gradonačelnik zamolio da ga poveže s pokojnim ocem, ona je uspjela u tome. Kako je ispričao, na seansama bi gatara iznenada promijenila glas, poprimivši ton gradonačelnikovog oca.

Navodno je Martinez četiri godine manipulisala d’Ettoreom čiji je advokat naglasio da je njegov klijent od preminulih i anđela dobio hiljade misterioznih poziva, među kojima su bili i oni koji su ga pozvali da pomogne gatari.

D’Ettore je navodno za Martinez i njenu porodicu plaćao raskošne odmore, među kojima su oni u Polineziji i Tajlandu, koristeći se za to budžetskim novcem. Tvrdi da su ga „glasovi“ nagovorili da nekoliko članova porodice Martinez zaposli u gradskoj upravi i da renovira dom ove porodice. Lokalne firme, koje su povezane s gradonačelnikom, besplatno su renovirale dom, strahujući da će izgubiti buduće ugovore s gradom.

„To je luda priča. To je nevjerovatno jer imate čovjeka u politici, gradonačelnika i bivšeg poslanika koji je vrlo inteligentan. Onda otkrijete da takvim muškarcem može manipulisati žena. Ona je ušla u njegov život i rekla da može razgovarati s njegovim pokojnim ocem. U njemu je našla mentalnu slabost i iskoristila ga je za ličnu korist. Prošlo je dosta vremena prije nego što je shvatio da je prevaren“, rekao je advokat Darrigade.

Međutim, Luc Abratkiewicz, advokat Martinez, ima drugačije mišljenje.

„Priznala je da izdala gradonačelnikovo povjerenje, ali nije riječ o manipulaciji jer je priznala da je uspjela u onome za šta i drugi klijenti, među kojima su ljekari i arhitekti, tvrde da ima mistične moći. Otkrila je detalje o njihovim životima, za koje niko drugi nije znao“, izjavio je advokat Abratkiewicz.

Advokati poriču mišljenje stanovnika da se i u ovom slučaju sve svodi na seks kojeg u gradu ima već dosta.

Krajnja desnica je u posljednjih nekoliko godina ostvarila značajan napredak u ovom dijelu Francuske. Jedan od najglasnijih kritičara aktuelnog gradonačelnika je Fabienne Varesano iz Nacionalnog okupljanja, stranke desničarke Marine Le Pen. Varesano je pozvala d’Ettorea da podnese ostavku.

Gatara i gradonačelnik su u zatvoru kako bi se spriječio njihov potencijalni utjecaj na svjedoke. Martinez je prebačena u samicu nakon što je napadnuta u ženskom zatvorskom krilu, i to nakon što su je ostale zatvorenice optužile za vještičarenje.

Opširnije