Anita SE SUDI sa bivšim partnerom za starateljstvo nad sinčićem, a evo šta kaže PORODIČNI ZAKON

od strane | dec 22, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara


Srbija Danas/Telegraf

Foto: Instagram printscreen/anita.tomicc

Kao jedan od takmičara koji privlače najviše pažnje javnosti u poslednje vreme, drastično se izdvojila Afrodita iz Kruševca. Ljubavni život ove lepotice prepun je uspona i padova, ali je sada već sve poprimilo daleko ozbiljnije razmere.

Anita Stanojlović Tomić je za vrlo kratko vreme postala jedna od glavnih igrača rijalitija „Elita“. Ona je u žižu interesovanja dospela nakon što se u rijalitiju saznalo da je prevarila suprugu Jovanu Tomić Matoru, čak i na dan venčanja koje je održano letos na elitnom ostrvu Sveti Stefan u Crnoj Gori. 

Nakon što je nekoliko dana plakala, kumila i molila Matoru da joj oprosti prevaru, u „Elitu“ je ušao Anđelo Ranković, na kojeg je Anita odmah „bacila oko“. Javnost nije ostala ravnodušna na ove njene postupke, a ni otac njenog sinčića nije blagonaklono gledao na celu situaciju.

Matora u programu uživo RAZOTKRILA Anitine namere – Nakon suđenja za STARATELJSTVO, OVO je sledeći korak

Matora u programu uživo RAZOTKRILA Anitine namere – Nakon suđenja za STARATELJSTVO, OVO je sledeći korak

„Zbog ponašanja u rijalitiju JOJ ODUZIMAJU DETE“ Najtroži SUD izrečen Aniti Stanojlović (VIDEO)

„Zbog ponašanja u rijalitiju JOJ ODUZIMAJU DETE“ Najtroži SUD izrečen Aniti Stanojlović (VIDEO)

Uroš RAZOTKRIO Anđelov PLAN – Evo šta je spreman da uradi zbog Marinkovićeve: Anita će POLUDETI

Uroš RAZOTKRIO Anđelov PLAN – Evo šta je spreman da uradi zbog Marinkovićeve: Anita će POLUDETI

– Kada je izašla iz „Zadruge“ zvala me je, rekao sam joj da dodje i uzme dete, jer ne mogu ja da joj branim, ipak je i njen sin, ona ga je uzela na deset dana kada je bila s Matorom da ga slika zbog medija i javnosti, iako se nisam slagao sa tim, ne želim da ga uče bolesnim stvarima, nije to ispoštovala, namerno je to uradila, dve godine ga nije videla i uzela ga na deset dana, to je ološ, to nije majka – prokomentarisao je otac Anitinog deteta za Telegraf. 

Anita je 21.12.2023. u ranim jutarnjim časovima napustila „Elitu“, i uputila se u rodni Kruševac gde je čekalo suđenje sa bivšim partnerom, Bojanom Armušem, a povod je borba za starateljstvo nad njihovim maloletnim sinom.

– „Niti brine Anita o detetu, niti Anitina majka. Bila je skoro reportaža, pa šta onda traži, nije dete igračka. Oni se igraju, užas“, „Nisam video još u životu da majka koja se bori za starateljstvo nad svojim detetom ide u rijaliti, smeje se, provodi i ganja muškarce – da je upola tako opsednuta svojim detetom, on bi bio najsrećniji na svetu“ – samo su neki od komentara na mreži.

Borba roditelja često ne bude u najboljem interesu deteta, a tad se slučajevi komplikuju, traju duže nego što bi trebalo, a dete trpi veliku emocionalnu štetu u situaciji koju ne razume, a ovo o situaciji govori PORODIČNI ZAKON. („Sl. glasnik RS“, br. 18/2005, 72/2011 – dr. zakon i 6/2015)

Sporazum o zajedničkom vršenju roditeljskog prava

Član 76

(1) Sporazumom o zajedničkom vršenju roditeljskog prava roditelji deteta pismeno se saglašavaju da će roditeljska prava i dužnosti obavljati zajednički, međusobnim sporazumevanjem, koje mora biti u najboljem interesu deteta. 

(2) Sastavni deo sporazuma o zajedničkom vršenju roditeljskog prava jeste i sporazum o tome šta će se smatrati prebivalištem deteta.

Samostalno vršenje roditeljskog prava

Član 77

(1) Jedan roditelj sam vrši roditeljsko pravo kada je drugi roditelj nepoznat, ili je umro, ili je potpuno lišen roditeljskog prava odnosno poslovne sposobnosti.

(2) Jedan roditelj sam vrši roditeljsko pravo kada samo on živi sa detetom, a sud još nije doneo odluku o vršenju roditeljskog prava.

Sutra NAPUŠTA „Elitu“ – Anita Stanojlović Anđelu saopštila bitnu informaciju, sve je spremno za njen ODLAZAK?

Sutra NAPUŠTA „Elitu“ – Anita Stanojlović Anđelu saopštila bitnu informaciju, sve je spremno za njen ODLAZAK?

(3) Jedan roditelj sam vrši roditeljsko pravo na osnovu odluke suda kada roditelji ne vode zajednički život, a nisu zaključili sporazum o vršenju roditeljskog prava.

(4) Jedan roditelj sam vrši roditeljsko pravo na osnovu odluke suda kada roditelji ne vode zajednički život, a zaključili su sporazum o zajedničkom ili samostalnom vršenju roditeljskog prava, ali sud proceni da taj sporazum nije u najboljem interesu deteta.

(5) Jedan roditelj sam vrši roditeljsko pravo na osnovu odluke suda kada roditelji ne vode zajednički život ako zaključe sporazum o samostalnom vršenju roditeljskog prava i ako sud proceni da je taj sporazum u najboljem interesu deteta.

Anita U SUZAMA VRAĆENA u „Elitu“

Anita U SUZAMA VRAĆENA u „Elitu“

Sporazum o samostalnom vršenju roditeljskog prava

Član 78

(1) Sporazum o samostalnom vršenju roditeljskog prava obuhvata sporazum roditelja o poveravanju zajedničkog deteta jednom roditelju, sporazum o visini doprinosa za izdržavanje deteta od drugog roditelja i sporazum o načinu održavanja ličnih odnosa deteta sa drugim roditeljem.

(2) Sporazumom o samostalnom vršenju roditeljskog prava prenosi se vršenje roditeljskog prava na onog roditelja kome je dete povereno.

(3) Roditelj koji ne vrši roditeljsko pravo ima pravo i dužnost da izdržava dete, da sa detetom održava lične odnose i da o pitanjima koja bitno utiču na život deteta odlučuje zajednički i sporazumno sa roditeljem koji vrši roditeljsko pravo.

Anita je u drugom srednje POBEGLA OD KUĆE, tvrdi da je se otac odrekao zbog maloletničke trudnoće, a OVDE JE DALA OTKAZ zbog „Zadruge“

Anita je u drugom srednje POBEGLA OD KUĆE, tvrdi da je se otac odrekao zbog maloletničke trudnoće, a OVDE JE DALA OTKAZ zbog „Zadruge“

(4) Pitanjima koja bitno utiču na život deteta, u smislu ovog zakona, smatraju se naročito: obrazovanje deteta, preduzimanje većih medicinskih zahvata nad detetom, promena prebivališta deteta i raspolaganje imovinom deteta velike vrednosti.

Činjenica je da Centar za socijalni rad starateljstvo nad mlađom decom češće dodeli majci, uz obrazloženje i uz ispunjenost mnogih uslova – da dete nije zanemareno, neuhranjeno i da majka nije uživalac opojnih sredstava, na primer. U najvećem broju slučajeva se smatra da je majčinska figura za rast i razvoj deteta važnija u tom uzrastu. 

Ukoliko želite da saznate još najsvežijih vesti o učesnicima rijalitija „Zadruga“, možete ih pronaći na OVOM linku. 

Izvor: Srbija Danas/Telegraf/društvene mreže/Službeni Glasnik

Opširnije