ADVOKATI BAJDENOVOG SINA PRETE MEDIJIMA?! „Uklonite te fotografije…“

od strane | maj 1, 2024 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Pravni tim Hantera Bajdena zapretio je tužbom „Foks njuzu“ optužujući ih za „zaveru radi klevete“ sa seksualno eksplicitnim slikama sina američkog predsednika Džozefa Bajdena.

U pismu, advokati Hantera Bajdena tvrde da je medijska mreža nezakonito objavila „hakovane“ snimke njihovog klijenta na kojima je nag i svesno izveštavala o „razotkrivanim“ optužbama o korupciji.

‘Foks njuz’ je poslednjih pet godina nemilosrdno napadao Hantera Bajdena i pravio od njega karikaturu kako bi povećao rejting i finansijsku dobit – navodi se u pismu.

Konkretno, pominje se lažno suđenje Hanteru Bajdenu koje su mediji emitovali u oktobru 2022, gde su objavljene „intimne slike Hantera Bajdena koji ga prikazuju nagog i kako vrši seksualne radnje“.

Objavljivanje tih fotografija je, kako se navodi, kršenje „većine državnih zakona protiv nesaglasnog otkrivanja seksualno eksplicitnih slika i video snimaka, koji se ponekad nazivaju zakoni o ‘osvetničkoj pornografiji'“.

Takođe, advokati su tražili od „Foks njuza“ da povuče izveštaje koji sugerišu da je porodica Bajden učestvovala u korupciji, a s tim u vezi, napomenuli su da je ta televizija objavila članke zasnovane na izjavama doušnika FBI Aleksandra Smirnova, koji je ranije ove godine optužen za navodne lažne tvrdnje da je vlasnik ukrajinske energetske kompanije „Burisma“ dao mito Bajdenima.

Osim toga, zahteva se da od nekoliko voditelja, uključujući Šona Henitija, Mariju Bartiromo i Džesija Votersa, da „obaveštavaju svoje gledaoce u etru da su podelili ‘razobličenu’ optužbu od izvora koji je pod federalnom optužnicom“.

Izvor: Srbija Danas/RT Balkan

Opširnije