8 trikova za jači i duži orgazam

od strane | jul 5, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Jači i duži orgazam? Moguće je ako poslušate ovih osam saveta seksologa. Orgazmi ne moraju da budu neuhvatljivi, teško dostižni seksualni jednorozi kakvim se ponekad predstavljaju. Samo je važno da budemo spremni da radimo na svom seksualnom životu.

Od čega zavisi jači i duži orgazam?

Postizanje orgazma zahteva nekoliko ključnih čisto fizičkih komponenti: protok krvi do vaše karlice, napetost mišića u celom telu, kao i aktiviranje „hormona ljubavi“. Ako pitate seksologge, ovo su najvažniji sastojci za doživanje orgazma.

Dakle, znajući ove faktore koji doprinose doživljenju orgazma, možemo li da izazovemo jači, duži, intenzivniji orgazam?

1. Povećajte tenziju

Trebalo bi da naučite da gradite seksualno zadovoljstvo i napetost i da se što duže zadržite u onim trenucima pred orgazam. Ovo se naziva “ivica” i pojačava intenzitet orgazma.

2. Kegelove vežbe

Radite Kegelove vežbe pre seksa kako biste pojačali orgazam. Poznato je da Kegelovi pokreti jačaju karlično dno, a kada se ovi mišići više puta kontrahuju, šalju signale u mozak oslobađajući endorfine. Ovi signali iz karličnog dna stimulišu matericu kod žena i prostatu kod muškaraca, aktivirajući naše centre za najintenzivnije orgazme.

3. Koristite lubrikant, ali ne bilo koji

Upotreba lubrikanta će dovesti do višeg nivoa uzbuđenja i zadovoljstva. Ali nisu svi lubrikanti isti! Potražite lubrikant sa svim prirodnim, bezbednim sastojcima, ali i sastojcima koji čine mogu da intenziviraju iskustvo.

4. Eksperimentišite sa svojim disanjem

Brzo i plitko disanje može povećati vaše uzbuđenje i uzbuđenje, dok duboko, svesno udisanje i izdah kroz nos može pojačati zadovoljstvo. Generalno, disanje vam pomaže da ostanete prisutni i fokusirani na trenutak. Disanje će vam takođe pomoći da opustite telo i doživite duži i jači orgazam.

5. Radite jogu!

Da, dobro ste pročitali. Studije su pokazale da joga povećava seksualnu želju, uzbuđenje i orgazam, kao i da poboljšava ceo seksualni život. Joga ima moć da ojača vaš orgazam i poveća vaš seksualni nagon. Postoje čak i joga poze koje se mogu koristiti kao položaji za seks.

6. Ne zaboravite na predigru

Možda očigledno, ali važno je odupreti se nagonu za trenutnim zadovoljstvom. Slično vežbanju ostanka na ivici, predigra nam pomaže da izgradimo svoje uzbuđenje, zadovoljstvo i vrhunac, tako da kada doživite jači i duži orgazam.

7. Ne potcenjujte moć maženja

Mnogi oblici fizičkog dodira, uključujući zagrljaje, poljupce i maženje, oslobađaju oksitocin koji se obično naziva „hormonom ljubavi“. Prema studijama, maženje može povećati brzinu i intenzitet orgazama oslobađanjem ovog ljubavnog hormona.

8. Fantazirajte

Komunikacija je ključna, a reći vašem  partneru šta želite je jasan put do seksualnog zadovoljstva. . . i intenzivnijih orgazama. Budite glasni kada kažete svom partneru šta volite i ne plašite se igranja uloga!

pcess609/iStock/GettyImagesPlus

Opširnije